Hlavní obsah

Jako Romeo a Julie. Ve Veroně vzplanula láska přes balkóny

Novinky, mif
Verona

Trávit čas venku s přáteli je nyní v Itálii podobně jako v dalších evropských státech zakázáno, a tak i potkat osudovou lásku je v této době složitější. Ve Veroně přesto láska i za časů koronavirové karantény vzplanula. Michele D’Alpaos (38) a Paola Agnelliová (39) se zamilovali na první pohled přes balkóny.

Foto: koláž Novinky.cz s využitím Facebooku

Zleva Paola Agnelliová a Michele D’Alpaos

Článek

Připomíná to červenou knihovnu, tento zamilovaný příběh se ale skutečně stal, upozornil server BBC.

Oba hlavní aktéři se poznali během jednoho večera, který stejně jako řada dalších Italů trávili na balkónech posloucháním živé hudby. Italové si tak pravidelně zpestřují život během izolace.

Prázdné italské ulice naplňuje zpěv z oken a balkonů

Koronavirus

Ve Veroně pravidelně hraje pro své sousedy sestra Paoly, která se za normálních okolností živí jako profesionální houslistka.

Během jednoho jarního večera se rozhodla na svůj nástroj zahrát skladbu We are the champions od skupiny Queen a do tonů linoucích se z jejího nástroje se zaposlouchal právě Michele, který má byt v protějším bloku. Jeho zrak při tom však utkvěl nikoli na muzikantce, ale na její sestře, která na balkóně hudební představení také poslouchala.

Byli svoji 51 let. Zemřeli na koronavirus šest minut po sobě

Koronavirus

Také Paola začala svého souseda sledovat a jeho šarmu okamžitě propadla. A tak se začala rodit láska, kterou místní média přirovnávají k lásce ze Shakespearovy hry o Romeovi a Julii. Nabízí se to - i populární drama se odehrává ve Veroně a také v něm má svou roli balkon.

„První, co mě napadlo, bylo, že je to vážně pěkný chlap,“ prohlásila Paola.

„Po chvilce jsem si uvědomila, že je to bratr mojí kamarádky. Sympatie byly evidentně oboustranné, neboť krátce po vystoupení mi od něj přišla zpráva na Instagram, že by mohl nyní napsat román Láska v časech koronaviru,“ neskrývala své nadšení Paola.

Oba si pak psali až do rána. „Zjistili jsme, že máme hodně společného a že by to mohl být solidní základ pro vztah,“ uzavřela zamilovaná žena.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám