Hlavní obsah

Izrael razantně zpřísňuje opatření: Pohyb jen do 100 metrů od domova

Jeruzalém

Izrael se rozhodl razantně zpřísnit opatření v boji proti šíření nákazy koronavirem. Tamější vláda v noci na středu rozhodla, že lidé mohou opustit své obydlí a pohybovat se pouze do vzdálenosti 100 metrů od svého domova. Výjimkou je pouze cesta do zaměstnání, na lékařské ošetření nebo nezbytný nákup potravin, píše agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ulice Jeruzaléma se vylidnilyVideo: AP

 
Článek

Banky a čerpací stanice zůstávají otevřené, výrazně je ovšem omezena veřejná doprava a zakázány jsou sportovní aktivity. Nová opatření vstupují v platnost ve středu večer. Dodržování opatření, především omezení pohybu veřejnosti, bude hlídat policie. V případě potřeby jí vypomůže armáda, například s blokováním výjezdů a vjezdů.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Armáda se také připravuje na posílení svého kontingentu na Západním břehu Jordánu.

Podle odborníků bude výsledek nových opatření znatelný nejdříve po deseti dnech. Izraelská vláda už dříve vyzvala občany, aby zůstávali doma, zakázala shromáždění o více než deseti lidech a nařídila také uzavření univerzit, škol a sportovišť. Izrael mezi prvními zakázal vstup do země těm cizincům, kteří nemohou následně zůstat dva týdny v karanténě. To těžce dolehlo na turistický ruch v zemi.

V Českém Krumlově se nakazili klienti sociální služby

Koronavirus

Izrael má podle nejnovějších údajů 2030 potvrzených případů nákazy Sars-CoV-2 a pět obětí. Jednou z nich je i 88letý muž, který přežil holokaust. Z koronaviru se dosud uzdravilo 58 lidí. V domácí karanténě je přes 71 tisíc Izraelců.

Jak významně zrychlit testování? Izraelci mají nápad

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám