Hlavní obsah

Italský mladík dostal pokutu 400 eur za to, že objal svou přítelkyni

Právo, znk
Řím

Na svou zamilovanost doplatil mladík ze severoitalského města Pavia, který i přes povinnost dodržovat minimální odstupy objal svou přítelkyni. Dostal za to pokutu 400 eur (přes 10 tisíc korun), napsal list Il Messaggero.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvacetiletý student sevřel svou dívku do náručí při procházce v centru města. Oba měli roušku, nepovolený kontakt ale připoutal pozornost dvou policistů v civilu, kteří mladíkovi vypsali blok na pokutu.

Ta se mu však sníží na 280 eur (přes sedm tisíc korun), pokud ji zaplatí do měsíce.

V Pavii nešlo o jediný případ: úřady ve městě o víkendu zpřísnily kontroly a několik lidí postihla sankce za to, že neměli roušku anebo nedodržovali povinný odstup. Obě opatření jsou na veřejnosti v regionu Lombardie, kde Pavia leží, povinná.

Rekordman Lorenzo ustál tři karantény

Koronavirus

Itálie patří mezi země nejvíce postižené pandemií. K úternímu ránu eviduje přes 230 tisíc nakažených a přes 32 tisíc obětí. Lombardie patří mezi nejvíce zasažené regiony.

I když země hlásí desítky obětí za den, čísla z posledních dní už nejsou tak dramatická, jako tomu bylo zhruba před měsícem. Země i proto postupně přistupuje k uvolňování restrikcí zavedených kvůli nákaze.

Reklama

Výběr článků

Načítám