Hlavní obsah

Berlusconi je s koronavirem v nemocnici

DPA, jz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím
Aktualizováno

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi, který se nakazil koronavirem, byl v pátek převezen do nemocnice, napsala agentura DPA s odkazem na informace politické strany Forza Italia. Ta tvrdí, že 83letý politik byl „hospitalizován preventivně v nemocnici v San Raffaele v Miláně“.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Silvio Berlusconi

Článek

Politikovi lékaři diagnostikovali oboustranný zápal plic v raném stádiu, napsala agentura ANSA. Berlusconi ještě ve čtvrtek spolustraníkům tvrdil, že se mu daří dobře a nemá horečku ani bolesti.

Mediální magnát se zřejmě nakazil na dovolené na Sardinii. Zprávu o tom, že se virem infikoval, zveřejnil 2. září. Zůstal v domácí karanténě ve svém sídle v Arcore v Lombardii s tím, že z domova bude pokračovat v kampani pro regionální a komunální volby, které se mají konat 20. a 21. září.

Silvio Berlusconi má koronavirus

Evropa

Ve spojitosti s návštěvou Sardinie se v poslední době v Itálii případy nákazy koronavirem šíří. V luxusním letovisku Porto Cervo pobýval i bývalý šéf stájí F1 Renault a Benetton Flavio Briatore, jenž musel být minulý týden kvůli koronaviru na několik dní hospitalizován v Miláně.

Sedmdesátiletý Briatore má v Porto Cervo noční klub, který byl nedávno označen za ohnisko nákazy. Pozitivní test mělo více než 60 místních zaměstnanců. Koronavirus byl odhalen také u trenéra Bologni Siniši Mihajloviče, který předtím hrál s Briatorem a přáteli fotbal.

Reklama

Výběr článků

Načítám