Hlavní obsah

Daňové přiznání letos odevzdejte raději elektronicky, apeluje ministerstvo kvůli koronaviru

Novinky, bož

Česko omezuje veřejné akce s účastí více než stovky lidí. Na druhé straně se blíží termín odevzdání daňových přiznání 1. dubna a poslední dny před tímto termínem se každoročně na finančních úřadech tvoří fronty, v nichž se tísní rozhodně více než sto lidí. Ministerstvo financí proto apeluje: Využijte elektronické podání. Posunutí termínu zatím neplánuje.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Poslední dny před tímto termínem se každoročně na finančních úřadech tvoří fronty, v nichž se tísní rozhodně více než sto lidí.

Článek

„V tuto chvíli apelujeme na poplatníky, aby v případě, že jim to technické vybavení umožní, využili elektronického podání,” sdělil Novinkám mluvčí ministerstva financí Tomáš Weiss.

Občané mohou k elektronickému podání využít datovou schránku. Pokud datovou schránku zřízenou nemají, mají možnost podat přiznání přes aplikaci Elektronická podání pro Finanční správu (EPO) na webu Daneelektronicky.cz.

Jak na dotaz Novinek uvedla mluvčí Finanční správy Zuzana Mašátová, případné posunutí termínu odevzdání daňových přiznání je v gesci ministerstva financí.

Daňové přiznání až do 18. srpna, rozhodla vláda

Ekonomika

Mluvčí resortu Tomáš Weiss k tomu dodal: „Ministerstvo financí v tuto chvíli intenzivně analyzuje stávající situaci a vyhodnocuje dopad případných opatření daňového charakteru. O výsledku budeme informovat nejpozději v řádu dnů.”

Poslední termín pro odevzdání daňového přiznání k dani z příjmu pro rok 2019 je 18. října 2020.

Vláda od úterního večera kvůli šíření nákazy wuchanským koronavirem zakázala všechny sportovní, kulturní, náboženské i umělecké akce s účastí nad 100 osob. Zároveň uzavřela základní, střední i vysoké školy. Při porušení všech vydaných mimořádných opatření podle ministra navíc hrozí pokuta až tři miliony korun.

Reklama

Související články

Stát stanovil maximální ceny respirátorů

Ministerstvo financí začalo regulovat ceny respirátorů. V případě respirátorů vyrobených v EU úřad stanovil maximální cenu pro konečné spotřebitele na 175 Kč...

Výběr článků

Načítám