Hlavní obsah

Česko má další tři případy lidí s koronavirem

Aktualizováno

Česko má už 41 potvrzených případů nákazy koronavirem. Dva nové ohlásil v úterý ráno ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Třetí byl po poledni potvrzen z Olomouckého kraje.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Policisté a hasiči ve speciálních oblecích kontrolují auta na D8.

Článek

„Národní referenční laboratoř hlásí dnes ráno dva pozitivní výsledky na koronavirus. Jedna žena, ročník 1959 ze Středočeského kraje, přišla do kontaktu s nakaženou ženou v zaměstnání, která byla na lyžích v italské Val Gardeně,“ napsal v úterý ráno ministr na Twitter.

Turisté na cestě z Itálie: Nadávají nám, že jsme dementi. Neudělali jsme nic špatného

Koronavirus

První případ nákazy se potvrdil i v Olomouckém kraji. Nakaženým je zaměstnanec zahraniční firmy, který byl hospitalizován na infekčním oddělení prostějovské nemocnice. Informoval o tom hejtman Ladislav Okleštěk (ANO).

Pacientů jsou tak už čtyři desítky, k pondělí jich bylo 38.

Premiér Andrej Babiš (ANO) svolal na úterý mimořádné zasedání Bezpečnostní rady státu, vláda přijme další opatření proti šíření nákazy včetně zavírání škol a zákazu větších akcí.

Vláda zakázala všechny akce nad 100 lidí a uzavřela školy

Koronavirus

Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula v pondělí večer uvedl, že jedním z nakažených koronavirem v Česku je i pražský taxikář, u kterého zatím není jasný zdroj nákazy.

Zlomový případ, u pražského taxikáře není jasný zdroj nákazy

Koronavirus

Kvůli koronaviru zavedlo Česko od pondělního rána kontroly na hranicích, vláda následně rozhodla, že policistům bude pomáhat armáda. Na 10 hraničních přechodech vyroste zázemí, aby se vzorky krve pro testování na koronavirus mohly odebírat na místě.

Policie v úterý ráno uvedla, že na vybraných přechodech zkontrolovala za den přes 35 tisíc vozidel, přičemž 65 aut odstavila s podezřením na koronavirus. Víc než 9000 lidem hasiči změřili teplotu, do karantény putovalo šest osob.

Hraniční kontroly kvůli koronaviru (záběry z 9. března)Video: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám