Hlavní obsah

Češi povinně na test, zvažuje Itálie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Itálie zvažuje, že vůči České republice přijme restrikce v podobě povinných testů na covid-19 pro všechny, kteří do země na Apeninském poloostrově přijíždějí. Návrh zatím italská vláda nepřijala, rozhodnutí se očekává během středy, potvrdilo české ministerstvo zahraničních věcí.

Článek

„Takový návrh existuje, zatím ale nebyl v Itálii schválen. Pokud by k tomu došlo, znamenalo by to pravděpodobně možnost cestování z ČR do Itálie pouze s negativním testem,“ oznámila mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Štíchová. Podrobnější informace o opatření bude podle ní Česko mít až poté, co bude případně návrh schválen.

Dramaticky se zvyšující počty nakažených dostaly Českou republiku na první místo v žebříčku evropských zemí s nejvyšším počtem nakažených. Kumulativní počet případů nemoci covid-19 za posledních 14 dní v přepočtu na 100 tisíc obyvatel je v Česku nejhorší ze zemí Evropské unie. V Česku se tento údaj dostal na úroveň 326,8. ČR tak předstihla i Španělsko, které hlásí 302,4.

V nárůstu počtu nakažených je Česko nejhorší v Evropě, předstihlo i Španělsko

Koronavirus

Itálie doposud požadovala negativní testy na covid-19 jen pro přijíždějící z Chorvatska, Řecka, Malty, Španělska a některých francouzských regionů. Podle agentury APA by nově museli předkládat testy, pokud bude návrh schválen, i lidé z Velké Británie, Nizozemska, Belgie a Česka.

Negativní test na covid-19 požadují po lidech cestujících z České republiky také další země, jejichž seznam najdou lidé na tzv. mapě cestovatele na webu ministerstva zahraničí.

Reklama

Výběr článků

Načítám