Hlavní obsah

Češi hledají informace o koronaviru nejvíc v ČT a na Novinkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zprávy o vývoji epidemie koronaviru sleduje podle dubnového šetření agentury Native PR 87 procent Čechů. Nejčastějším zdrojem informací je pro ně Česká televize a server Novinky.cz.

Foto: Novinky

Top 10 médií jako zdroj zpráv o koronaviru.

Článek

Na téma koronaviru bylo během dubna každý den publikováno kolem šesti tisíc článků. Každý druhý Čech informace o koronaviru sleduje denně, čtvrtina dokonce několikrát denně, ukázal průzkum, z něhož plyne, že 78 procent lidí čerpá informace z televizního vysílání, 72 procent využívá k získání informací internetové servery a 39 procent sociální sítě. K tisku se obrací čtyři procenta lidí.

„Není to nic překvapivého. Tisk má v této době velkou nevýhodu v rychlosti, kterou je schopný informace aktualizovat,“ uvedla k výzkumu manažerka agentury Lucie Pech.

Nejčastěji lidé čerpají informace z České televize (45 procent), serveru Novinky.cz (31 procent) a z televize Nova (29 procent).

S odstupem následují server idnes.cz (18 procent), televize Prima (17 procent)  a Facebook (15 procent).

Foto: Novinky

Jak často sledujete ve zpravodajských médiích zprávy o koronaviru?

Z výzkumu rovněž plyne, že většina lidí považuje zpravodajství o koronaviru za fakticky dostatečné a emočně vyvážené. Dvě třetiny lidí mají zároveň pocit, že zpráv o pandemii je až příliš.

Průzkum proběhl od 20. do 22. dubna a zapojilo se do něj 550 respondentů.

Foto: Novinky

Kolik je informací o koronaviru ve zpravodajských médiích?

Reklama

Výběr článků

Načítám