Hlavní obsah

Americko-české obchodní fórum se kvůli koronaviru odkládá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americko-české obchodní fórum, které se mělo konat ve čtvrtek na Pražském hradě, se odkládá. Americké velvyslanectví v Praze v pondělí uvedlo, že po konzultacích s českými úřady s odkladem konání fóra souhlasilo. Prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý řekl, že důvodem je situace kolem nového typu koronaviru.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vedle prezidenta Miloše Zemana (vpravo) měl na fóru promluvit premiér Andrej Babiš (vlevo).

Článek

Nový termín se hledá. Na fóru měl vystoupit mimo jiné prezident Miloš Zeman.

„Velvyslanectví USA po konzultacích s českými úřady, včetně Hradu, souhlasilo s odkladem Americko-českého obchodního fóra, které bylo naplánované na čtvrtek 12. března,” uvedla ambasáda.

Dodala, že nový termín ještě nebyl stanoven. „V úzké spolupráci s českými a americkými partnery budeme hledat nové datum,” dodalo velvyslanectví.

V energetice bychom se měli vyvarovat chyb Německa, říká šéf Hospodářské komory Dlouhý

Ekonomika

Vedle prezidenta Zemana měl na fóru promluvit premiér Andrej Babiš (ANO) nebo Dlouhý, který také odložení akce potvrdil. Za důvod označil situaci kolem boje s nemocí COVID-19, kterou způsobuje wuchanský koronavirus.

Fórum se mělo uskutečnit ve čtvrtek v Jízdárně Pražského hradu. Americký velvyslanec Stephen King v pátek novinářům řekl, že konference by se měla stát pravidelnou akcí. Dorazit na ni měli zástupci zhruba 300 firem včetně firem, které dosud v Česku nemají zastoupení.

Velvyslanec očekával i účast americké společnosti Westinghouse, která se v Česku chce účastnit tendrů na dostavby jaderných elektráren Dukovany a Temelín.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám