Hlavní obsah

Aktualizovaný semafor: Praha dál červená, přibylo oranžových okresů

Novinky, kov

Ministerstvo zdravotnictví v pondělí aktualizovalo takzvaný koronavirový semafor, který odráží riziko nákazy v jednotlivých regionech. V oranžovém stupni, který znamená počínající komunitní přenos, se nově ocitly zhruba dvě desítky okresů. Resort to uvedl v tiskové zprávě.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví

Koronavirový semafor.

Článek

Praha zůstává ve třetím stupni pohotovosti, který značí narůstající či přetrvávající komunitní přenos.

„Praha je i nadále z pohledu epidemiologické situace nejzatíženějším regionem. V hlavním městě přetrvává komunitní přenos. Proto také přijímá další protiepidemická opatření. Od pátku v ní začal platit zákaz návštěv ve zdravotnických a sociálních zařízeních, od dnešního dne jsou povinné roušky na venkovních akcích nad 100 osob a zavádí se distanční výuka na vysokých školách, která bude probíhat do 31. října,“ uvedla hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová.

Na koronavirus zemřel první lékař

Domácí

Doplnila, že počet případů v Praze je u mladší generace primárně spojen se začátkem školního roku. Pražští hygienici řešili už více než sto událostí ve školských zařízeních.

Oranžových je nově 28 okresů. Už dříve byly do oranžového stupně pohotovosti zařazeny okresy Beroun, Kladno, Kolín, Uherské Hradiště, Praha-východ, Praha-západ, Mělník, Nymburk, Příbram a Cheb. Nově nyní přibyly okresy Plzeň-město, Ústí nad Labem, Ostrava-město, Děčín, Litoměřice, Teplice, Brno-město, Zlín, Chrudim, Pardubice, Havlíčkův Brod, Brno-venkov, Benešov, Mladá Boleslav, Svitavy, Hodonín, Kroměříž a Plzeň-jih.

Vláda aktivovala Ústřední krizový štáb

Domácí

Do zeleného stupně pohotovosti, který se vyznačuje výskytem nákazy bez komunitního přenosu, spadají nyní okresy Most, Ústí nad Orlicí, Klatovy, Kutná Hora, České Budějovice, Prachatice, Tábor, Domažlice, Plzeň-sever, Rokycany, Karlovy Vary, Louny, Jablonec nad Nisou, Liberec, Semily, Hradec Králové, Jičín, Náchod, Jihlava, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Blansko, Znojmo, Olomouc, Prostějov, Šumperk, Bruntál, Nový Jičín, Opava, Rakovník, Jindřichův Hradec, Písek, Chomutov, Česká Lípa, Rychnov nad Kněžnou, Trutnov, Pelhřimov, Břeclav, Vyškov, Jeseník, Přerov, Vsetín, Frýdek-Místek, Karviná, Český Krumlov, Strakonice, Sokolov, Tachov.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví

Stupně pohotovosti v oblasti ochrany veřejného zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám