Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Štvou vás vaše děti a vnuci? Volte Babiše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpráva o tom, že Andrej Babiš se chce přece jen stát českým prezidentem, se časově shodla s naším dovolenkovým pobytem v Maďarsku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

„Koukej kolem sebe,“ sdělil mi z tohoto důvodu přísně mozek, „a pochopíš, jaké by bylo Česko, kdyby prezident Babiš, jak říká, tlačil na vládu, aby bylo po jeho.“

Ale jo, je to tak! Kdo byl a zůstává Babišovým přítelem nejmilejším, s kým ve čtyři ráno v Bruselu řídil Evropu, kdo přijel, aby ho před sněmovními volbami vší svojí vahou podpořil? No přece Viktor Orbán, maďarský vládce. Maďarsko je tedy Babišův vzor!

Jal jsem se obhlížet okolí. První věc, která mě zaujala, ani nešla přehlédnout. Byla doslova na každém kroku. Šlo o Orbánovu propagandu před tzv. národní konzultací, kterou chce dosáhnout větší semknutosti s Putinovým teroristickým režimem.

Kdo má zájem o detaily tohoto vpravdě totalitního přístupu, se dočte více tady. Přítel Viktor se mimořádně činí, přítel Andrej se spokojeně dívá.

Pak jsme zavítali do budapešťského Memento parku, kde jsou shromážděny bombastické sochy z doby vládnutí komunistické strany. Byla to záležitost nejen maďarská. A nejen patřící zhůvěřilé minulosti. Voliči totiž do značné míry zůstali mentálně stejní jako tehdy. Dnes se ale jejich vůdci nejmenují komunisté, nýbrž populisté. Obsah se ovšem moc neliší.

Tohle vidím jako prezidenta Babiše, který – jak to chtěl udělat za covidu s rouškami na ústa – běží osobně rozdávat občanům roušky bederní, protože je vláda přivedla cugrunt a nemají si ani čím přikrýt ohanbí.

Foto: Alexandr Mitrofanov, Bez zdroje

Socha v budapešťském Memento parku

Toto jsou zas Babišovi poslušní podřízení a také voliči, kteří mu hodí hlas, protože myšlení je bolí.

Foto: Alexandr Mitrofanov, Bez zdroje

Socha v budapešťském Memento parku

A tohle je nakonec prezident Babiš vítající ruského vojáka, který přivezl levný plyn. Přítel Viktor to přece vede tímto směrem a družba je holt družba.

Foto: Alexandr Mitrofanov, Bez zdroje

Sochy v budapešťském Memento parku

Až bude Babiš zvolen na Hrad, bude moci naplno rozvinout své nadpřirozené schopnosti. Jemu milý list to však naznačuje už teď.

Foto: Alexandr Mitrofanov, Bez zdroje

Reportáž MF Dnes z kampaně Andreje Babiše v Ústeckém kraji

Naše návštěva Memento parku skončila nečekaně. Dal se se mnou do řeči mladý pár kolem dvacítky. Oba uměli anglicky. Ptali se na naše zážitky z Maďarska. A najednou vypálili, že je to „špatná země“. Na mou otázku proč odpověděli: „Viktor Orbán.“

Vážené a vážení. Jestli vás vaše děti a vnuci štvou, volte Babiše na Hrad. Ten určitě zařídí, že mladí z této země zdrhnou.

„Moc fajn.“ Babiš byl na prvních výjezdech jako vyměněný a rozdával úsměvy na všechny strany

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám