Hlavní obsah

William a Kate slaňovali ze skály a donesli záchranářům pizzu

Princ William s manželkou Kate se při oficiální návštěvě Walesu setkali se členy místní horské služby. Absolvovali s nimi cvičení a poté jim vyzvedli a donesli pizzu z pojízdného stánku.

William a Kate slaňovali ze skály a donesli záchranářům pizzuVideo: Reuters

 
Článek

Kate a William zahájili svou cestu po Walesu v národním parku Brecon Beacons. Setkali se tam s dobrovolnými záchranáři z tamější horské služby, která letos slaví šedesát let od založení. Při té příležitosti se zapojili také do záchranářského cvičení, které zachytila agentura Reuters.

Jeho účelem byl nácvik ošetření a transportu zraněného a poté si následník trůnu s manželkou vyzkoušeli i slaňování z prudkého svahu. „Ale nebudeme závodit,“ řekla Kate poté, co William instruktorům odpověděl, že „už je to nějaký čas, co jsem slaňoval naposledy.“

Foto: Reuters

Kate ve Walesu slaňovala ze skály

Po úspěšném sestupu a ukázce práce záchranářských psů se všichni přesunuli do ragbyového klubu Dowlais, kde se muži z horské služby často scházejí. William a Kate jim pak donesli pizzu z nedalekého stánku.

Když si poté s horskými dobrovolníky povídali, zjistili, že mezi nimi jsou i dva záchranáři, kteří pomáhali při tragédii v městečku Aberfan v roce 1966. Tehdy se v důsledku nedbalosti těžební firmy sesunula půda a zavalila školu a několik domů. Zahynulo tehdy 144 lidí, z toho 116 dětí.

Princ William je sice patronem horské služby ve Walesu, ale tato funkce není jen formální, protože v minulosti pracoval jako pilot u záchranných služeb, připomněl web Daily Mail. Vedle toho Kate si například nedávno vyzkoušela ošetření a transport postřeleného vojáka, když navštívila základnu Irské gardy.

Princ William zaskakoval v indické restauraci, přijal rezervaci od zákazníka

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám