Hlavní obsah

Princezna v maskáčích. Kate se zúčastnila vojenského cvičení

• Aktualizováno

Princezna z Walesu byla letos v lednu povýšena do hodnosti plukovnice Irské gardy a ve středu se s touto jednotkou zúčastnila prvního cvičení. Mezinárodní den žen tak strávila ve vojenském oděvu, v mrazu a sněhu.

Vévodkyně Kate v maskáčích se v mrazu a sněhu učila ošetřit raněného vojákaVideo: Reuters

 
Článek

Kate se s příslušníky Irské gardy setkala ve výcvikovém prostoru na Salisburské pláni. Cvičení simulovalo situaci, kdy se vojáci z prvního praporu dostali pod nepřátelskou palbu a jeden z nich utrpěl střelné zranění na noze.

Spolubojovníci raněného evakuovali a Kate pak svobodnici Jodie Newellové asistovala u jeho ošetření. „Ukázali jsme jí, jak vyhodnocujeme stav raněného a jak ošetřujeme,“ řekla agentuře Reuters Jodie Newellová.

„Dosud jsme ji většinou viděli jen s Williamem, ale samozřejmě je skvělé vidět ji zde jako naši novou plukovnici,“ uvedl seržant Jack Griffiths.

Nutno však poznamenat, že na Kate při výcviku nečekal klasický vojenský dril. Po simulovaném bojišti se tak například pohybovala bez přilby a součástí programu bylo i krátké seznámení s fungováním jednotky a také s některými vojenskými reáliemi.

Adventní móda podle princezny Kate

Vánoce

Reklama

Výběr článků

Načítám