Hlavní obsah

Vzkaz v lahvi strávil v moři 10 let, doplaval do vedlejšího města

Při úklidu na pláži v Austrálii se našel vzkaz v plastové lahvi, který před deseti lety hodila do moře osmiletá dívka. Moc daleko však nedoplul, moře ho vyplavilo jen o zhruba osmdesát kilometrů dále.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když Ros Evansová uklízela s partou dobrovolníků pláž ve městě Warrnambool na jihovýchodě Austrálie, všimla si, že v jedné plastové lahvi je vzkaz. „Jmenuji se Ines Zapcanová a je mi osm let. Kdo najde tuto láhev, bude mít štěstí po celý život,“ stálo na listu papíru.

Ros Evansové se prostřednictvím sociálních sítí podařilo pisatelku najít a ukázalo se, že dnes je Ines již o deset let starší. „Ten vzkaz jsem poslala z mola v Portlandu přesně před deseti lety,“ napsala Ines k nálezu. „Je mi líto, že jsem nemohla poslat milion liber, ale jsem moc ráda, že jste se ozvali. V mé rodině to vyvolalo spoustu vzpomínek,“ dodala.

Australská města Portland a Warrnambool jsou však na tamější poměry prakticky vedle sebe. Po pobřežní silnici činí jejich vzdálenost necelých sto kilometrů, ale po moři je to pouze osmdesát kilometrů.

Ines Zepcanová pak ještě podle serveru UPI dodala, že dnes už si mnohem více uvědomuje, jaký problém představují plasty pro znečištění oceánů. Dá se tak předpokládat, že další vzkazy v lahvích už posílat nebude, a to nejen proto, že ten předchozí nakonec moc daleko nedoplaval.

Zprávu ukrytou v láhvi pod prkny podlahy našel po 135 letech

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám