Hlavní obsah

Policisté v Pensylvánii několik dnů naháněli prase

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté z okresu Lancaster v americkém státě Pensylvánie sice s jistým časovým odstupem, ale nakonec přece jen zveřejnili zprávu o několikadenní akci, při níž naháněli zatoulané prase. Ke cti jim však slouží také to, že s polapením pašíka měli problémy i lidé z nedalekého útulku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zpráva, kterou před několika dny zveřejnila policie z pensylvánského města Manheim, začala velmi netradičně: „Jak se ukázalo, některá prasata jsou rychlá a nepolapitelná.“ Policisté tak narážejí na skutečnost, že v polovině června několik dnů naháněli volně se potulující prase.

Ve zprávě se dále píše, že policisté po mnoha hlášeních zneklidněných občanů vlastně ani nevěděli, co si počít. „Psa nebo kočku bychom vyřešili do hodiny, ale hospodářská zvířata? To není naše parketa,“ vysvětlují a dodávají, že na podobné odchyty ani nemají vybavení. „A i kdybychom měli, tak kam bychom to prase odvezli? Řezníkovi?“ lamentují na dalších řádcích.

Hamilton nyní spokojeně žije útulku. Ale nyní se jmenuje Gregory

Po několika dnech marných pokusů přišlo další oznámení, že prase spí pod trampolínou u jednoho z domů v obytné čtvrti. Podle ní mimochodem pašík dostal jméno Hamilton. Policisté však již byli bezradní, a proto obvolali několik organizací, až jim na pomoc přijeli lidé z útulku Lancaster Farm Sanctuary.

Ale ani ti nebyli napoprvé úspěšní. Hamilton se nenechal vylákat na jídlo v dodávce a zase uprchl a následovalo pěší pronásledování. „Také vidíme tu ironii, když tři policisté naháněli prase,“ konstatuje policejní zpráva a dodává, že Hamilton je podle všeho nejrychlejší prase na světě.

Spokojený život v útulku

Hamiltona mezitím málem srazilo auto, a nakonec doběhl na hřiště dětského zdravotnického zařízení, kde se jej konečně podařilo odchytit. Putoval do útulku, kde si musel pár dnů zvykat, protože mu vadila zejména přítomnost lidí, ale podle serveru Fox News a také lancasterského útulku je dnes již zabydlený, klidný a spokojený. A také dostal nové jméno – Gregory.

Policisté v závěru zprávy poděkovali útulku za „zatčení“ a přiznali, že na tento případ by bez pomoci byli krátcí. „Pravděpodobně bychom pořád stáli na tom dvorku, zírali na spící prase a ptali se, co teď,“ odhadují policisté realistický scénář.

Policisté zachránili prase Elvise před umrznutím, svezli ho domů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám