Hlavní obsah

Na charitu pro nemocnici upletla 91letá žena nemocnici

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jde o to, jak přispět na charitu, jsou lidé schopní vymyslet všechno možné. Zatímco slavný veterán Tom Moore chodí o berlích kolem své zahrady, Margaret Seamanová umí plést. A tak dobu strávenou v karanténě využila k upletení modelu nedaleké nemocnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britka upletla na pomoc zdravotníkům nemocnici i s pacienty Video: AP

 
Článek

Margaret Seamanová, 91letá žena z Norfolku, během pandemie v Británie trávila čas ve svém domě a přemýšlela, co by mohla udělat pro zdravotnická zařízení ve svém okolí. „Říkala jsem si, že umím plést, a tak bych mohla uplést něco, za co bych získala peníze pro nemocnice,“ řekla pro agenturu AP.

Penzistka našla na stará kolena smysl života

Žena

A tak se rozhodla vytvořit pletený model nemocnice Nightingale, což je zařízení, které vzniklo za účelem pomoci přetíženým londýnským nemocnicím s přívalem pacientů s covid-19. Své dílo Margaret Seamanová pojmenovala „Nemocnice Knittingale“, což je jazyková hříčka, protože knitting je anglický výraz pro pletení.

Britský veterán získal se sbírkou pro lékaře dva světové rekordy

Koktejl

Seamanová také pro dobročinné účely upletla celé slavné norfolské nábřeží Yarmouth a také model Sandringhamu, královského sídla v Norfolku. „Doufám, že se lidem budou mé výtvory líbit alespoň tak, jak mě bavilo je tvořit,“ okomentovala vitální stařenka své dílo.

Reklama

Výběr článků

Načítám