Hlavní obsah

Mladá Američanka dojíždí do práce letadlem, vyjde ji to levněji než nájem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stážistka Sophia Celentanová žije v Jižní Karolíně, ale místo získala ve firmě z New Jersey. Jednou týdně se tak vypraví do práce letadlem, protože ji to vyjde výrazně levněji, než kdyby si poblíž práce pronajala byt.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Příběh Sophie Celentanové se stal dalším střípkem v diskusi ohledně cen bydlení na východním pobřeží Spojených států. Létat do práce se totiž Sophii vyplatí více než pronájem bytu v New Jersey. Sophia však má výhodu v tom, že pracuje v takzvaném hybridním režimu, tedy čtyři dny z domova a jednou týdně se musí dostavit do kanceláře.

Každou středu tak vstává již ve tři hodiny ráno a vydává se na letiště v Charlestonu v Jižní Karolíně. Dorazí tam kolem páté hodiny a v šest již odlétá směrem ke zhruba tisíc kilometrů vzdálenému letišti Newark v New Jersey. Tam přistane kolem osmé a s využitím přepravní služby se přesune do kanceláře, kam dorazí patnáct až dvacet minut před začátkem pracovní doby.

Podle jejích propočtů tak během desetitýdenní stáže ušetří zhruba dva tisíce dolarů (zhruba 44 tisíc korun), protože bydlení na deset týdnů v New Jersey by ji vyšlo na 4250 dolarů (přibližně 94 tisíc korun). Úspora tak tvoří téměř polovinu.

Její příspěvek na sociálních sítích, v němž své cestování za prací popisuje, vzbudil u veřejnosti značný údiv, ale Sophia je přesvědčená, že podobných případů je ve Spojených státech ve skutečnosti více, než by se mohlo zdát. Ale rovnou také dodává, že při práci na plný úvazek by se její systém na denní bázi samozřejmě praktikovat nedal.

Mladý kongresman bude brzy brát miliony, teď ale nemůže sehnat bydlení

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám