Hlavní obsah

Mladý kongresman bude brzy brát miliony, teď ale nemůže sehnat bydlení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětadvacetiletý Maxwell Alejandro Frost z Floridy měl 3. ledna zasednout ve Sněmovně reprezentantů, ale radost ze zvolení mu silně kazí skutečnost, že se mu navzdory očekávanému platu ve výši 174 tisíc dolarů ročně nedaří ve Washingtonu najít bydlení. Problémem je jeho finanční historie.

Foto: Facebook Maxwell Alejandro Frost

Maxwell Alejandro Frost

Článek

Jako nově zvolený kongresman bude Maxwell Alejandro Frost pobírat roční plat ve výši 174 tisíc dolarů (v přepočtu více než čtyři miliony korun), což je o 70 tisíc dolarů (1,6 milionu korun) více než roční průměr v celém městě.

Přesto jej majitelé bytů odmítají, protože má špatnou finanční historii.

Ve Washingtonu je totiž značný problém s bydlením, a tak si majitelé nemovitostí mohou vybírat nájemníky a účtovat jim vysoké ceny.

Například malá garsonka tam měsíčně stojí v průměru 1275 dolarů (téměř 30 tisíc korun), což je o 448 dolarů (přes 10 tisíc korun) více než průměr v celých Spojených státech.

Každý potenciální nájemník musí prokázat, že bude schopen platit nájem, a doložit svou finanční situaci. A to je ve Frostově případě problém. Kampaň před volbami jej totiž natolik vyčerpala, že má dokonce i nějaké dluhy. Proto jej majitelé bytů odmítají.

Bere to s humorem

Na Twitteru si postěžoval na systém pronajímaní bytů. „Musíte zaplatit nájem, kauci a také za nábytek. První výplatu dostanu až v únoru a teď nemám moc peněz,“ uvedl s tím, že navíc přišel i o peníze, které musel složit při podání žádosti o pronájem bytu.

Ale bere to s humorem. Nechal se slyšet, že zkrátka asi bude nějakou dobu využívat takzvaný coachsurfing. To je internetová služba, jejíž uživatelé si vzájemně poskytují bezplatné ubytování.

Ale Maxwell Frost v tom není sám. I někteří další členové Sněmovny reprezentantů řeší problémy s bydlením, zejména s jeho vysokými cenami, a hledají spolubydlící, s nimiž by se o náklady na bydlení podělili.

Americký kongresman hlasoval proti gay svatbám, za tři dny šel na synovu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám