Hlavní obsah

Je to člověk? Domnělé volání o pomoc mělo překvapivého původce

Policie z amerického města Enid má za sebou dost neobvyklý zásah. Na kraji města kdosi slyšel volání o pomoc a raději zavolal na tísňovou linku. Na místo vyrazili okamžitě dva strážníci, jen aby zjistili, že původcem volání je lehce naštvaná koza, která se nemohla dostat ke svému stádu.

Policisté hledali člověka volajícího o pomoc, byla to ale kozaVideo: TMX, AP

 
Článek

Policejní oddělení města Enid, které leží v americkém státě Oklahoma, zveřejnilo záběry z kamer strážníků na svém facebookovém účtu.

„Myslím, že je to člověk. Je to člověk,“ říká na nahrávce strážník David Sneed a rozbíhá se směrem, odkud volání přichází. Jeho parťák, Neal Storey, ho následuje.

Nakonec ale narazí na farmáře, který je poněkud překvapen policejní přítomností. Policisté si uvědomí, že původcem volání o pomoc byla koza, která se nemohla dostat ke zbytku stáda, a dají se do smíchu. „Netušil jsem, jestli je to zvíře, nebo člověk. Z dálky to znělo jako ‚pomoc!‘,“ vysvětluje jeden ze strážníků pobavenému farmáři.

Policejní oddělení poděkovalo strážníkům za nasazení. „Díky, pánové. Vašeho nasazení si všichni ceníme. I když se nakonec nic mééstalo,“ zní v odlehčeném textu. Protože, jak zní anglické přísloví – better safe than sorry (tedy opatrnosti není nikdy dost).

Čtvrť v Iowě terorizoval malý černý králíček

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám