Hlavní obsah

Italové přibrali dvě kila

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italové během dvouměsíční karantény podle průzkumu tamní zemědělské asociace Coldiretti přibrali v průměru nejméně dvě kila.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Rodina v italském městečku Cisternino obědvá na terase svého domu

Článek

Z údajů týkajících se spotřeby na národní úrovni vyplývá, že za potraviny utratili o 18 procent více než loni ve stejnou dobu.

V období od půlky března do půlky dubna šla meziročně nejvíce na odbyt vysokokalorická jídla bohatá na tuky a sacharidy: mouka a krupice (+150 %), pečivo a krekry (+14 %), těstoviny a gnocchi (+7 %), těsto na pizzu (+37 %), sladkosti (+13 %) a olej na smažení (+37%).

Italové šli do práce, Španělé ke kadeřníkovi

Zahraniční

Itálie eviduje ke čtvrtečnímu ránu celkem 214 tisíc nakažených a necelých 30 tisíc úmrtí lidí s koronavirem. Obětí už tam ale nepřibývá tak rychle, jako tomu bylo v minulých týdnech. Za úterý jich bylo 369.

Země tento týden začala uvolňovat některá opatření zavedená proti šíření nákazy. Lidé se mohou vrátit do práce, mohou navštívit své příbuzné z regionu, jít na procházku nebo si zaběhat do znovuotevřených parků.

Reklama

Výběr článků

Načítám