Hlavní obsah

Dvanáctiletý Američan resuscitoval tonoucího muže. Viděl to v seriálu Stranger Things

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáctiletý chlapec z amerického státu Florida v bazénu zachránil tonoucího muže, který zkoušel, jak dlouho vydrží pod vodou. Informuje o tom americká policie ABC News, které mladík řekl, že se resuscitaci naučil ze seriálu Stranger Things.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K záchraně došlo ve chvíli, kdy se dvanáctiletý Austen MacMillan koupal se svým behaviorálním terapeutem Jasonem Piquettem. Ten se přitom rozhodl, že vyzkouší, jak dlouho vydrží pod vodou.

„Bylo to asi pět až šest minut, co byl pod vodou, a já si říkal: ‚To je moc dlouho. To přece nemůže dokázat‘,“ uvedl MacMillan, kterého cituje americká televize ABC. „Myslím, že jsem omdlel asi po 30 vteřinách. Nevím proč,“ vysvětlil Piquette.

MacMillan nejprve doplaval k Piquettovi, poté ho odnesl z vody ke kraji bazénu a posléze zavolal o pomoc. Než však přijela, rozhodl se muže resuscitovat.

„Viděl jsem to jen v televizním seriálu Stranger Things,“ řekl dvanáctiletý chlapec. „Poté, co jsem mu poskytl umělé dýchání, se o několik minut později probral,“ dodal s tím, že k plnému nabytí vědomí došlo ve chvíli, kdy domů přijel jeho otec.

Hrdá matka

„Když mi manžel zavolal, ani jsem nemohla mluvit. Byla jsem úplně ochromená,“ řekla chlapcova matka Christina MacMillanová. „Rozhodně to byl okamžik, kdy jsem byla opravdu hrdá máma. Je opravdu statečný a odvážný,“ dodala.

Piquette posléze mladíka pochválil. „Jsem prostě ohromený, jak byl silný a jak byl v tu chvíli moudrý. A chci, aby věděl, že je hrdina,“ řekl Piquette.

Na plavidle podobném kolotoči pro křečky chtěl „přejít“ Atlantik. Brzy ho zadržela policie

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám