Hlavní obsah

Zájem o videohry dramaticky narostl. Díky koronaviru

New York

Omezení pohybu v rámci boje proti šíření koronaviru podporuje poptávku po videohrách. Výzkumná společnost NPD oznámila, že ve Spojených státech se v březnu tržby z prodeje hardwaru, softwaru a příslušenství pro videohry meziročně zvýšily o 35 procent na 1,6 miliardy dolarů (40,5 miliardy Kč). To podle firmy představuje nejlepší březnový výsledek od roku 2008.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Call of Duty: Modern Warfare

Článek

"V důsledku sociální izolace a omezování pohybu osob po celých Spojených státech v uplynulých týdnech se mnoho lidí uchýlilo k videohrám jako prostředku pro navázání kontaktů," uvedl analytik videoherního průmyslu Mat Piscatella ze společnosti NPD.

Nejprodávanějším titulem ve Spojených státech se v březnu stala hra Animal Crossing: New Horizons, za kterou následovala střílečka Call of Duty: Modern Warfare.

Tržby z prodej herních konzolí Xbox One, PlayStation 4 a Nintendo Switch se v březnu meziročně zvýšily o 63 procent na 461 milionů dolarů, uvedla agentura Reuters. Očekává se, že koncem letošního roku vstoupí na trh nová konzole Xbox Series X společnosti Microsoft a konzole PlayStation 5 firmy Sony.

Pokud koronavirus nedostaneme pod kontrolu, bude obří veletrh Gamescom on-line

Hry a herní systémy

Herní servery nestíhají

Pod velkým náporem uživatelů jsou v posledních týdnech také velké herní služby. Ty často trápí výpadky, protože jsou jednotlivé servery přetížené. Vyplývá to z informací serveru DownDetector, prostřednictvím kterého je možné zjistit, zda jsou nejrůznější webové stránky dostupné, či nikoliv.

A jen v tomto měsíci byly zaregistrovány problémy u serverů League of Legends, Mortal Kombat, MBL The Show, Blizzard Battle.net, Call of Duty, Nintendo Network, Brawl Stars, Destiny, Apex Legends, World of Tanks či PlayStation Network.

Výpadky zpravidla nebývají globálního charakteru, ale i tak se dotýkají pravidelně nemalého množství hráčů. Zpravidla k nim dojde ve chvíli, kdy se velké množství hráčů snaží připojit ke svému oblíbenému titulu, herní servery takový nápor nezvládnou a pro část uživatelů se tváří jako nedostupné.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Související články

Hry na PlayStation se budou stahovat pomaleji

Lidé si v době omezeného pohybu krátí čas v domácnostech nejrůznějšími způsoby, například sledováním videí na internetu a hraní her. To ale neúměrně zatěžuje...

Výběr článků

Načítám