Hlavní obsah

Koronavirus nahrává Nintendu, konzole Switch jsou v zahraničí vyprodané

Novinky, rim

Zatímco celá řada prodejců musí v současnosti řešit, zda jejich podnikání nepoloží opatření okolo koronaviru na lopatky, společnost Nintendo si může mnout ruce. Hráči totiž vzali obchody útokem, a tak celá řada zahraničních prodejců hlásí, že jsou konzole Switch nedostupné. Upozornil na to server Business Insider.

Konzole Nintendo Switch a Switch LiteVideo: archív výrobce

 
Článek

Právě hraním her se snaží lidé v době pandemie ukrátit si dlouhé chvíle. To je hlavní důvod, proč se v uplynulých týdnech celá řada z nich rozhodla pořídit novou televizní konzoli. Na tak vysoký zájem ale patrně nebyl nikdo připravený, a tak Nintendo nestíhá v zahraničí uspokojit poptávku.

Podle serveru Business Insider hlásí vyprodáno obchody v USA i Asii. Situace se patrně příliš nezlepší ani v nadcházejících týdnech, neboť sklady Nintenda jsou údajně prázdné.

Konzole Xbox strčí PlayStation do kapsy

Hry a herní systémy

V Evropě je situace jiná

V Evropě je nicméně situace o něco lepší, a sehnat konzoli Switch skladem tak není žádný problém. Platí to také o konkurenčních modelech Sony PlayStation 4 a Microsoft Xbox One.

Konzole od Nintenda se aktuálně nabízí ve dvou různých provedeních. Standardní Switch je hybridní systém, se kterým je možné hrát nejen doma u televizoru, ale také na cestách. Toto zařízení je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, neboť na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Odlehčená verze

Nintendo se však snaží zaujmout i novějším modelem, který se jmenuje Switch Lite. Jak již název napovídá, jde o odlehčenou verzi, jenž nemá takové ambice jako jeho starší bratříček.

Primárně je novinka určena pro hraní na cesty. Právě proto se hráči musí smířit s absencí odnímatelných ovladačů. Využít nemohou ani speciální dokovací stanici, díky které by bylo možné proměnit konzoli v televizní systém.

Právě díky jednoduššímu konceptu je ale novinka daleko menší a lehčí. Velikost je 91,1 mm x 208 mm x 13,9 mm, zatímco starší bratříček se chlubí rozměry 102 mm x 238 mm x 13,9 mm. Hmotnost pak klesla z 398 g na 275 g.

V obchodech se v současnosti nabízejí oba zmiňované modely. Hybridní Switch vyjde na 8500 Kč, zatímco za nový Switch Lite případní zájemci zaplatí 4990 Kč.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Stadia promění mobily v herní konzole

Se službou Stadia se snaží společnost Google proměnit i méně výkonná zařízení na herní konzole, platí to například i o chytrých telefonech. Nyní americký...

Výběr článků

Načítám