Hlavní obsah

Uspěli v Česku i Německu. Teď chtějí ovládnout celý herní trh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chladiče, počítačové skříně, napájecí zdroje, ale také nejrůznější herní náčiní, jako jsou klávesnice, sluchátka, myši či gamingová křesla. Záběr polského výrobce Cooling byl doposud na evropské poměry poměrně široký. Výrobce ale chystá další expanzi, v souvislosti s tím představil i novou značku Endorfy, se kterou se budeme setkávat i v tuzemsku.

Představení novinek od EndorfyVideo: archív výrobce

 
Článek

Samotný název společnosti Cooling toho českým uživatelům příliš neřekne. Když už se ale řekne SilentiumPC, situace bude pravděpodobně jiná. Je to značka, pod kterou tento polský výrobce nabízí v řadě evropských zemí od roku 2007 vlastní chladiče. Od roku 2012 pak zároveň PC skříně, napájecí zdroje, LED pásky či například počítačové vodníky.

Úspěchu se tento výrobce snaží dosáhnout u svých produktů především zajímavým poměrem cena/výkon. Produkty jsou tak vyhledávané, že jsou často hned po uvedení do prodeje beznadějně vyprodané. To byl i případ chladiče Fera 5, který dorazil do obchodů vloni. S cenovkou nižší než tisíc korun přitom dokázal nabídnout takové přednosti jako třikrát dražší modely.

Jak ztišit hlučnou počítačovou sestavu

Testy

Evropský Apple

Trochu to připomíná americký Apple, u kterého jsou nové iPhony vyprodané prakticky hned, jak se dostanou na pulty obchodů. Značka SilentiumPC přitom neslavila takový úspěch pouze v domovském Polsku, ale například i v Česku a Německu.

Výrobce se proto v roce 2016 rozhodl vrhnout také do segmentu počítačového příslušenství a periferií, důraz na hráče a streamery byl přitom patrný od samého začátku. Výrobce přitom použil opět osvědčený recept na úspěch – nabídnout povedené novinky za nižší cenu než konkurence. Není překvapením, že to opět zabralo. Například sluchátka SPC Gear VIRO se dlouhodobě drží v prodejních žebříčcích na předních příčkách.

Foto: archív výrobce

Sluchátka SPC Gear VIRO

Střední Evropa ale už začíná být tomuto polskému výrobci evidentně malá, a tak je navzdory nepříznivým ekonomickým vlivům způsobeným inflací a drahými energiemi rozhodnut pro expanzi. V tom mu má pomoci právě nová značka Endorfy, se kterou se budeme u nových produktů setkávat také v Česku.

Nejprve se bude podnik snažit uspět v Evropě. „Po úspěchu na místních trzích je pro nás dalším přirozeným krokem další expanze. Nastal však čas výrazně rozšířit rozsah našich činností. Budeme přítomni téměř v celé Evropě a v budoucnu po celém světě. Chceme konkurovat největším společnostem v oboru,“ prohlásil Łukasz Zdziech, generální ředitel společnosti Cooling.

Mezi představené novinky pod značkou Endorfy patří například AIO chladicí systém Navis F280, mikrofony Solum Studio & Solum Broadcast, bezdrátová klávesnice Wireless Thock Compact Keyboard či myši GEM a GEM Plus.

Foto: archív výrobce

Chladič SilentiumPC Fera 5

Reklama

Související články

Vývojáři her loni v Česku vydělali miliardy

Vývojáři her v Česku loni zvýšili zisk o 14 procent na 2,08 miliardy korun. Obrat odvětví se meziročně zvýšil o 33 procent na 7,1 miliardy korun. Více než...

Výběr článků

Načítám