Hlavní obsah

V Česku vznikla nová počítačová hra JPKZPSimulator. Stojí za ní studenti ze Zlína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Studenti prvního ročníku ateliéru Game Design fakulty multimediálních komunikací zlínské univerzity vydali svou první počítačovou hru. Vytvořili ji u příležitosti letošních oslav 20. výročí fakulty, sdělila mluvčí univerzity.

Hra se jmenuje Jedeš pozdě na klauzuru a zapomněl jsi na prezentaci simulátor, zkráceně JPKZPSimulatorVideo: archív tvůrců, Bez zdroje

 
Článek

Hra se jmenuje Jedeš pozdě na klauzuru a zapomněl jsi na prezentaci simulátor, zkráceně JPKZPSimulator.

„Zadáním bylo přijít s jednoduchou hříčkou pro oslavu dvacátých narozenin fakulty, která by se dala vyrobit v úzkém týmu čtyř lidí, za pedagogického dozoru. Studenti si museli projít kolečkem vymyšlení nápadu, jeho obhajoby a následného rozdělení rolí až po marketingovou propagaci samotné hry v podobě krátkého traileru,“ uvedl vedoucí ateliéru Game Design Pavel Novák.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry JPKZPSimulator

Vývojáři her loni v Česku vydělali miliardy

Hry a herní systémy

V simulátoru ze žánru text ‚n‘ drive her hráči projíždí cyklostezkou ve Zlíně, vyhýbají se známým profesorům a zároveň se snaží napsat svou prezentaci, než dojedou do školy. „Za zmínku ještě stojí fakt, že veškeré zvuky i autorskou hudbu do hry dodali studenti spřáteleného ateliéru audiovizuální tvorby,“ uvedla mluvčí.

Hra je volně ke stažení na platformě itch.io pro operační systém Windows a MacOS. „Zároveň ji bude možnost vyzkoušet v galerii G18 ve Zlíně v rámci výstavy Dvacet let FMK,“ uvedla Svěráková.

Fakulta multimediálních komunikací je jednou ze šesti fakult Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Na univerzitě studuje přes 9000 studentů.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry JPKZPSimulator

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám