Hlavní obsah

Situace se zlepšila, levnější PlayStation VR2 už plní obchody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Virtuální realita PlayStation VR2 od společnosti Sony se začala prodávat již uprostřed minulého týdne. Tehdy však levnější varianta v obchodech chyběla, rozebrala se už v rámci předobjednávek. Situace se ale nyní změnila, a tak má řada tuzemských obchodů cenově dostupnější variantu skladem.

Představení headsetu PlayStation VR2.Video: archiv výrobce

 
Článek

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, nabízí prakticky všichni prodejci shodně PlayStation VR2 za 14 990 Kč. Vedle toho se prodává také varianta s přibalenou hrou Horizon VR: Call of the Mountain za 16 290 Kč.

Větší zájem byl v rámci předobjednávek evidentně o první zmiňovanou verzi, která byla při startu oficiálních prodejů minulý týden ve středu na řadě míst vyprodaná. Lidé, kteří nechtěli čekat a nestihli si zboží předobjednat, se tak museli spokojit s vyšší částkou na cenovce.

Nyní však prodejci hlásí, že je i levnější novinka opět k mání. Za pozornost ale rozhodně stojí i dražší bundle, díky přibalené hře totiž nejde vůbec o špatnou nabídku. Horizon VR: Call of the Mountain je klíčový titul, který poutavě ukazuje všechny přednosti nové generace virtuální reality.

Obrovský generační skok. PlayStation VR2 přináší věrnější zážitek

Testy
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Helma PlayStation VR2.

Spousta vylepšení

Novinka nabízí výrazně věrnější herní zážitek, což je zásluha především extrémně jemného displeje. V praxi máte v brýlích stejný počet pixelů jako na velkém televizoru. Použitá OLED obrazovka se pyšní standardem 4K, pro každé oko je tak určena plocha o velikosti 2000 × 2040 pixelů.

Helma sleduje díky integrovaným senzorům dění před helmou i uvnitř. Funkce sledování očí taktéž sleduje váš pohled při míření nebo rozhlížení kolem a pokročilé techniky foveálního vykreslování úpravou rozlišení dále vylepšují dojem z toho, co vidíte. V praxi tak bude to, na co se zrovna díváte, vždy ostré a výrazné.

Ukázka herních funkcí headsetu PlayStation VR2.Video: archiv výrobce

Vylepšení se dočkaly také ovladače. Po vzoru gamepadů zvaných DualSense, které jsou určeny výhradně pro televizní konzoli PlayStation 5, totiž novinka dostane adaptivní triggery a haptickou odezvu. Uživatelé tak budou hru doslova vnímat svými prsty.

Virtuální realita PlayStation VR2 je kompatibilní výhradně s televizní konzolí PlayStation 5. Používat ji na starší generaci konzole od Sony či na počítačích s Windows možné není.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám