Hlavní obsah

DJI končí v Rusku. A raději i na Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší světový výrobce dronů, čínská firma DJI, oznámil, že dočasně přerušuje všechny své obchodní aktivity v Rusku a na Ukrajině. Společnost se tím zřejmě snaží vyhnout možným sankcím na evropských trzích.

Foto: archív výrobce

Ilustrační foto

Článek

Adam Lisberg, mluvčí DJI, televizi al-Džazíra řekl, že firma kroky podniká ne proto, aby učinila prohlášení o jakékoli zemi, ale kvůli svým zásadám. DJI podle něj odmítá jakékoli použití svých dronů ke způsobování škod.

Anonymous vyhrožovali, že je zničí. První firma se raději stahuje z Ruska

Bezpečnost

„Rozhodnutí (DJI) podnítilo možné zastavení prodejů způsobené druhotnými sankcemi na jiných trzích, hlavně na tom unijním,“ podotkl Igor Denisov ze Státního institutu mezinárodních vztahů v Moskvě. „Pravděpodobně nejde o definitivní stažení z ruského a ukrajinského trhu, ale jen o pozastavení aktivit během horké fáze konfliktu,“ dodal.

Žádná zábava a hraní. S Ruskem končí kvůli válce Sony i Nintendo

Hry a herní systémy

Ukrajinská armáda v bojích hojně využívala drony DJI k průzkumu. Záběry z bojiště naznačují, že také Rusko nasazuje drony od DJI, napsala al-Džazíra.

Krvavé obchody v Rusku pokračují. Hackeři chtějí zničit technologické giganty i aerolinky

Bezpečnost

Reklama

Výběr článků

Načítám