Hlavní obsah

Krvavé obchody v Rusku pokračují. Hackeři chtějí zničit technologické giganty i aerolinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Hackeři z hnutí Anonymous zveřejnili v pondělí seznam firem, na které budou útočit, protože ještě neopustili Rusko. Stalo se tak poté, co svět obletěly snímky a videa masakru civilistů v Buče. Za ten jsou podle Kyjeva i svědků zodpovědní ruští vojáci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Buča vydává další děsivá svědectví o masakru civilistůVideo: Reuters

 
Článek

Seznam nadnárodních společností, které navzdory uvaleným sankcím působí stále v Rusku, je poměrně obsáhlý. Hackeři na Twitteru zveřejnili seznam jako krátké video, v němž popisují i podnikatelskou aktivitu, kterou dané společnosti v největší zemi na světě stále ještě vyvíjejí.

Mezi tyto společnosti patří přední technologičtí giganti, ale například i aerolinky. Z těch známějších je řeč například o firmách Lenovo, Acer, Asus, Atos, Check Point, Emirates Airlines, Huawei, Kery Group, Metro AG, MSI, Raiffeisen Bank, Ritter Sport, Turkish Airlines, Tencent či Xiaomi.

„Jaké další důkazy potřebují nadnárodní společnosti, které v Rusku stále dělají ‚krvavé obchody‘. Pokud je pro vás obtížné opustit okamžitě Rusko, pak pro nás bude snadné vás zapojit do kampaně #OpRussia,“ varovali hackeři na Twitteru.

Právě hashtagem #OpRussia se označují příspěvky týkající se kybernetických útoků proti ruským cílům.

Kybernetická válka: Anonymous napadli 2500 ruských a běloruských cílů

Válka na Ukrajině

Útoky již začaly

Hackeři z hnutí Anonymous vyzvali již v polovině března nadnárodní společnosti působící v Rusku, aby své podnikatelské aktivity zcela ukončily. Vyhrožovali přitom, že pokud tak neučiní, stanou se terčem kybernetických útoků.

To se skutečně stalo – hnutí sestřelilo například webové stránky největšího světového prodejce sportovního zboží Decathlon, francouzského prodejce pro domácí kutily a zahradnictví Leroy Merlin a francouzské nadnárodní maloobchodní skupiny Auchan.

Řada firem po výhružkách útoků Rusko skutečně opustila. Patří mezi ně nadnárodní skupina specializovaná na výrobu a dodávky sanitárních dílů a souvisejících systémů Geberit, telekomunikační společnost Deutsche Telekom, gumárenský konglomerát Bridgestone či softwarová společnost Teradata, která poskytuje databázový a analytický software a s tím související produkty i služby.

Teradata, Deutsche Telekom i Bridgestone. Po výhrůžkách hackerů firmy prchají z Ruska

Bezpečnost

Reklama

Související témata:

Související články

Anonymous vyhnali z Ruska další společnost

Švýcarský Geberit je další společností, která po výhrůžkách hackerů z hnutí Anonymous opouští Rusko. Tato nadnárodní skupina specializovaná na výrobu a dodávky...

Výběr článků

Načítám