Hlavní obsah

CES 2024: Největší technologická akce roku oficiálně startuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Informace přímo z Las Vegas, kde se koná veletrh CES 2024, přinášejí Novinky.cz již od neděle, kdy začaly novinářské dny. Oficiálně ale největší technologická akce letošního roku startuje až v úterý. Záplava novinek nás tedy teprve čeká.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Během novinářských dnů se představil jen zlomek novinek, které veletrh CES přinese

Článek

Brány hlavního výstaviště Las Vegas Convention Center se široké veřejnosti otevírají teprve v úterý. Nutno podotknout, že novináři na hlavní výstaviště přístup dosud také neměli – mohou jej navštívit stejně jako všichni ostatní až během úterý.

Doposud se jednotlivé konference konaly pouze ve vybraných hotelech a konferenčních sálech lemujících prakticky celé Las Vegas. Připomenout si první představené novinky můžete v našem dřívějším článku.

PŘEHLEDNĚ: Umělá inteligence v hlavní roli. Co přinesl první den veletrhu CES 2024

Internet a PC
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Nekonečné fronty novinářů čekajících na zahájení tiskovky bohužel k veletrhu CES patří

Hlavní část technologického stávku, v rámci něhož se Las Vegas pravidelně zkraje každého roku proměňuje v Mekku IT nadšenců, potrvá až do pátku 12. ledna.

CES každoročně přiláká desítky tisíc návštěvníků, letos by jich podle očekávání organizátorů mělo být přes 130 tisíc. Na akci dorazí více než 4000 vystavovatelů.

AI a chytrá města

Na veletrhu se objeví to nejzajímavější z technologií včetně nejnovějších řešení v oblastech, jako jsou umělá inteligence, rozšířená a virtuální realita, chytré domácnosti či inteligentní města.

Velkým tématem letošního ročníku by měla být umělá inteligence (AI). Ta se především v minulém roce dostala do středu pozornosti s rozvojem ChatGPT. Tento chatovací systém dokáže generovat různé texty včetně článků, esejí, vtipů a poezie na základě jednoduchých dotazů. ChatGPT se učí odpovídat na podněty uživatelů a podobně jako lidé se edukuje na základě velkého množství dat.

CES 2024: Sexy modelka uchvátila internet. Vydělává statisíce, i když vůbec neexistuje

Internet a PC

Umělá inteligence by se nicméně měla stát nedílnou součástí nejen klasických počítačů, ale také mobilů, fotoaparátů, a dokonce i robotických vysavačů a dalších pomocníků v domácnosti. Funkce domácích spotřebičů tak budou daleko rozmanitější, než tomu bylo doposud.

Veletrh pořádá asociace Consumer Technology Association (CTA), která dříve vystupovala pod zkratkou CEA. Jde o největší akci svého druhu.

Novinky.cz letos přináší přehled těch nejzajímavějších inovací přímo z Las Vegas. V našem dřívějším článku si můžete připomenout, co bylo k vidění loni:

Počítače, televizory i mobily. Lákadla největšího počítačového veletrhu

Hardware

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám