Hlavní obsah

CES 2024: Sexy modelka uchvátila internet. Vydělává statisíce, i když vůbec neexistuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Umělá inteligence (AI) má být jedním z hlavních trháků právě startujícího veletrhu CES 2024 v americkém Las Vegas. Už dnes nás ale obklopuje natolik, že to často ani nevnímáme. Důkazem je sexy modelka Emily Pellegrini, která uchvátila v posledních měsících internet. Krátce před startem největší výstavy spotřební a výpočetní techniky na světě se ukázalo, že jde o výtvor AI.

Foto: repro Instagram

Emily Pellegrini

Článek

„Je mi 23 let, žiju v Los Angeles a mám velmi ráda zábavu,“ prezentuje sama sebe Emily na Instagramu. Na síti je pouhé čtyři měsíce, přesto si získala již na 200 tisíc sledujících.

Háček je ale v tom, že doposud nikdo nevěděl, že vlastně vůbec neexistuje. Líbivě vyhlížející fotografie a krátká videa sice vypadají realisticky, ale ve skutečnosti jde o výtvor umělé inteligence. Samotný tvůrce, který si přál zůstat v anonymitě, to krátce před startem veletrhu CES 2024 přiznal serveru Oddity Central.

Ještě předtím si ale Emily Pellegrini vysloužila prostor hned v několika zahraničních médiích, která ji označovala za „nejžhavější modelku současnosti“. To jinými slovy znamená, že v uplynulých měsících prakticky nikdo nepoznal, že Emily vlastně neexistuje.

FOTO: Svalnatý a sečtělý člověk. Jak vidí AI sama sebe?

Software

Podle představ průměrného muže

Jak to všechno začalo, prozradil samotný tvůrce. „Zeptal jsem se ChatGPT, jak vypadá vysněná dívka průměrného muže? Odpověď byla jednoznačná – má mít dlouhé hnědé vlasy a dlouhé nohy. Vytvořil jsem ji s využitím AI přesně tak, jak bylo řečeno,“ prozradil tvůrce.

„Cílem bylo stvořit sympatickou a přitažlivou mladou ženu. Chtěl jsem ji ale udržet co nejreálnější,“ popsal svůj výtvor, který se mu podle dosavadních ohlasů velmi povedl.

Díky svému atraktivnímu vzhledu je totiž Emily neustále zahrnována na Instagramu komplimenty a muži ji lákají na osobní setkání, drahé večeře či luxusní dovolenou v Dubaji.

Už má i sestru

Právě povedená iluze virtuální modelky překvapila i samotného tvůrce. A proto nelenil a vytvořil hned sestru – Fionu Pellegrini. Ta už má na Instagramu také desítky tisíc sledujících.

„Mám v plánu uvést na trh i třetí a čtvrtý model, ale určitě to nebude v dohledné době. Jména ještě nemám, ale třetí dívka bude určitě zrzka,“ prozradil plány do budoucna.

Sám přiznává, že provozovat oblíbené účty dvou populárních instagramových modelek není tak snadné, jak se zdá. Na začátku musel údajně pracovat 14 až 16 hodin denně, nyní je to už jen zhruba 8 hodin denně, avšak stále sedm dní v týdnu.

Tvrdá práce ale nese své ovoce. Emily vydělala svému tvůrci jen za prvních šest týdnů údajně 10 000 dolarů, tedy v přepočtu čtvrt milionu korun. Bylo to přitom ještě v začátcích, kdy sledujících nebylo na Instagramu tolik. Aktuálně budou tedy sumy s velkou pravděpodobností ještě násobně vyšší.

Foto: repro Instagram

Fiona Pellegrini

Další detaily?

Tvůrce navíc virtuální modelce, kterou vytvořila umělá inteligence, založil profil na placené síti Fanvue, kde nabízí exkluzivní obsah za měsíční poplatek 100 Kč pro přihlášené uživatele. Jde samozřejmě o lechtivé snímky a videa a podle počtu lajků je evidentní, že virtuální modelka i na placené síti přilákala tisíce uživatelů.

Tvůrce – ať už to je muž, nebo žena – svou totožnost zatím úzkostlivě tají. Na síti X se ale zprávy o Emily začaly objevovat i s hashtagem CES 2024. Je tedy možné, že se o virtuální modelce dozvíme právě na této technologické výstavě něco nového. Jasno bude už během pár dní, akce totiž bude v americkém Las Vegas probíhat až do tohoto pátku.

CES 2024: Umělá inteligence míří do notebooků od Dellu

Hardware

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám