Hlavní obsah

CES 2024: Robotické křeslo nabídne dokonalé pohodlí. Na cenu se ale neptejte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Dokonalou masáž prakticky celého těla slibuje nové robotické křeslo Phantom Neo, které si odbylo premiéru na veletrhu CES 2024. Ten právě probíhá v americkém Las Vegas. Po letech výzkumu vyladili tvůrci futuristicky vyhlížející kus nábytku tak, že v jiném křesle už nebudete chtít sedět. Na cenu se ale raději vůbec neptejte…

Jak funguje robotické křeslo Phantom RovoVideo: archív výrobce

 
Článek

Za modelem Phantom Neo stojí společnost Bodyfriend, která se na odvětví robotizovaných křesel soustředí již několik let. V úvodu článku se můžete podívat na video, jak funguje jedno ze starších křesel – Phantom Rovo, právě z něho novinka vychází.

Model Phantom Neo má být zatím nejpokročilejší verzí, kterou půjde zakoupit. „Vývoj trval dlouhých pět let, kdy jsme se snažili osvobodit nohy. Pro správnou masáž a protažení celého těla jsou totiž oddělené jednotky nezbytné,“ uvedl pro Novinky.cz přímo na výstavišti v Las Vegas zástupce společnosti.

CES 2024: Při sekání dokonce i kreslí. Takto vypadá nejchytřejší robotická sekačka

Hardware
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Robotické křeslo Phantom Neo v akci

Stimuluje i hluboké svaly

Zdůraznil přitom, že naprogramování jednotek je pro pravou i levou nohu odlišné. „Vždyť je to přirozené, každá noha je také odlišná, tak se tomu musí křeslo přizpůsobit,“ doplnil zástupce společnosti s tím, že inspiraci našlo vývojové oddělení při studiu cyklistiky.

Phantom Neo má nezávislý pohon pro každou jednotku, což v praxi umožňuje skutečně hlubší protažení. Díky tomu dovede křeslo stimulovat a uvolnit i hluboké svaly.

Když poprvé do křesla usednete, je to trochu nezvyklé. Celé se položí skoro do roviny a začne automaticky hýbat jednotlivými částmi vašeho těla – jak je z řádků výše patrné, každou nohou samozřejmě zvlášť.

Po chvíli se ale uvolníte a užíváte si masáž celého tělo naráz. Zatímco masérka se logicky může věnovat pouze jedné části vašeho těla, tady se vás dotýkají desítky „prstů“ najednou. Intenzitu masáže a její průběh přitom můžete ovládat pomocí dotykového displeje, který máte přímo u pravé ruky.

Aby se svaly skutečně uvolnily, dovede křeslo jednotlivé části těla i nahřívat. Platí to dokonce i o válečcích, které jemně masírují vaše chodidla.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Každá noha se protahuje zvlášť.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ovládání je realizováno pomocí dotykového displeje.

Analyzuje tělo, navrhne masáž

Dopřát si prostřednictvím křesla Phantom Neo můžete masáž ramen, zad, pasu, rukou, paží, pánve, stehen, lýtek, nohou, a dokonce i pat. Po usednutí přitom křeslo během zhruba 15 sekund analyzuje vaše tělo, aby samo navrhlo nejvhodnější masáž.

Případní zájemci musí ale počítat s tím, že novinka není žádný drobeček. Hmotnost tohoto křesla je bezmála 160 kg a ve sklopeném stavu zabere na délku téměř dva metry. Výrobce doporučuje křeslo jen pro uživatele do 190 cm a s hmotností do 100 kg.

Přesnou prodejní cenu ani datum uvedení na trh výrobce na výstavišti prozradit nechtěl. Naznačil pouze, že „cena bude úměrná schopnostem vlajkové lodi“. Tím dal v podstatě jasně najevo, že půjde o vrchol nabídky, vzhledem k cenové politice Bodyfriend tak půjde o částku mezi 250 a 300 tisíci korun.

Na druhou stranu – říká se, že se nic nevyplatí tak, jako investice do vlastního zdraví…

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Robotické křeslo Phantom Neo

CES 2024: Sexy modelka uchvátila internet. Vydělává statisíce, i když vůbec neexistuje

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám