Hlavní obsah

Walt Disney propustí 28 tisíc zaměstnanců svých zábavních parků

Novinky, bož

Americká společnost Walt Disney propustí 28 tisíc zaměstnanců svých tematických zábavních parků na Floridě a v Kalifornii. Společnost zároveň ve svém prohlášení kritizuje vedení státu Kalifornie, že jí neumožnilo znovuotevřít zábavní park disneyland. Ve středu o tom informoval server listu Financial Times.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Disneyland v kalifornském Anaheimu je kvůli koronaviru uzavřen.

Článek

Podle šéfa Disneyho zábavních parků Joshe D'Amara Kalifornie svým postojem výrazně prohloubila problémy společnosti v tomto státě.

„Zprvu jsme doufali, že tato situace bude dočasná a rychle se zotavíme a vrátíme k normálu,” uvedl. „O sedm měsíců později shledáváme, že se tak nestalo,” dodal.

Walta Disneyho tvrdě zasáhlo nucené zavření kin i tematických parků, což jsou jeho hlavní dva zdroje příjmů. V červnu společnost oznámila, že čtvrtletí zakončila ve ztrátě 4,7 miliardy dolarů (108,85 miliardy korun). Podnikání v oblasti zábavních parků vykázalo ztrátu 2 miliardy dolarů (46,3 miliardy korun).

Walt Disney přestane platit 100 tisíc zaměstnanců, ušetří půl miliardy dolarů měsíčně

Koronavirus

Společnost Walt Disney celosvětově zaměstnává zhruba 220 tisíc lidí, 100 tisíc z nich nechala v důsledku karanténních opatření jednotlivých zemí na nucené dovolené. Část z nich se v poslední době postupně vracela do práce s tím, jak se otevřely parky v Asii, Francii a na Floridě.

Kapacita těchto parků je však aktuálně omezená, aby provozovatelé vyhověli požadavkům na sociální distancování.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám