Hlavní obsah

Strojírenský veletrh po desítkách let kvůli viru poprvé nebude

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční Mezinárodní strojírenský veletrh, který se koná nepřetržitě od roku 1959 na výstavišti v Brně, letos nebude. Ve čtvrtek o tom rozhodlo představenstvo společnosti Veletrhy Brno. 62. strojírenský veletrh se tak uskuteční až v příštím roce.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Partnerskou zemí stojírenského veletrhu byla v roce 2016 Čína.

Článek

„Stalo se tak na základě zvážení všech okolností faktorů a rizik spojených s konáním veletrhu včetně vyhodnocení aktuálních pravidel pro konání veletrhů a hromadných akcí. Bylo to nejtěžší rozhodnutí, které jsem musel kdy udělat,“ uvedl generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.

„Veletrh je tak další obětí viru mezi významnými evropskými veletrhy,“ dodal Kuliš s tím, že problematické byly podmínky, které musela akce kvůli globální pandemii splňovat.

Robot asistent i čínská ponorka. V Brně odstartoval strojírenský veletrh

Ekonomika

„My jsme měli postavit ploty mezi pavilony, kde by nesměli návštěvníci mezi pavilony procházet, na druhé straně jsou nákupní centra plná lidí a nikomu to nevadí. Bude to znamenat značné finanční ztráty nejen pro nás, ale i pro region,“ doplnil Kuliš.

Jak doplnil, byla tím poprvé porušena tradice veletrhu, který se v poslední dekádě vyprofiloval na největší průmyslový veletrh ve střední Evropě. Konal se dokonce s menším posunem i po 21. srpnu 1968.

Veletrhy Brno se připojí k hromadné žalobě firem podnikajících v cestovním ruchu a nákupních center a ztrátu zkusí na státu vymáhat soudně.

Reklama

Výběr článků

Načítám