Hlavní obsah

Pražské croblihy končí, oznámil majitel Oh Deer Bakery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská pekárna Oh Deer Bakery, která proslula svými jedinečnými croblihami, končí. Tři kamenné prodejny v Praze se zákazníkům naposledy otevřou příští pátek. Na facebookovém účtu pekárny to sdělil její zakladatel Lukáš Vašek. Jako důvod uvedl své vyhoření, což vedlo k předání výroby jiným osobám, pod nimiž ale docházelo k častější nespokojenosti ze strany zákazníků.

Foto: facebook.com/ohdeerbakery

Croblihy od pražské pekárny Oh Deer Bakery

Článek

„Před rokem jsem udělal špatné rozhodnutí, že přenechám výrobu. Byl jsem unavený, zničený, vyhořelý až do základu a tohle mi přišlo jako fajn řešení. Bohužel to drhlo. V posledních týdnech to vyvrcholilo nespočtem zpráv od vás, které nebylo vůbec fajn číst,“ napsal v úvodu facebookového příspěvku Vašek.

„Celá počáteční myšlenka byla ta tam. A vždy jsem říkal: ‚Než to dělat blbě, tak to raději zavřu!‘,“ dodal s tím, že všechny prodejny Oh Deer Bakery budou mít naposledy otevřeno příští pátek 15. prosince.

Oh Deer Bakery založil Vašek sám v roce 2017. Spojením croissantu a amerického donutu do tzv. croblihy s variací netradičních přichutí si v Praze rychle získal zákaznickou přízeň.

Na začátku si připravoval těsto, croblihy pak smažil a zdobil i prodával sám. S rostoucí popularitou se ale jeho podnik brzy rozrostl. K původní pobočce v Bělehradské ulici se přidaly další dvě: v Purkyňově ulici a v Dejvicích.

Letos v lednu pak Vašek dokonce expandoval do Saúdské Arábie, kde otevřel pekárnu v Rijádu. Zda zavře i tamní pobočku, neuvedl.

Na chleba z historické polní pekárny stála nekonečná fronta

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Signály, že zažíváte naprosté vyhoření

Když se řekne syndrom vyhoření, mnozí budou vědět, o co jde a že jde o věc poměrně nebezpečnou pro zdraví. Ne každý už si ale přizná, že svým chováním k němu...

Výběr článků

Načítám