Hlavní obsah

Jídelní koutky se v obchodních centrech rozjíždějí opatrně

V pondělí se otevřely i jídelní zóny v nákupních centrech. Obavy, aby se v nich neshromažďovali lidé a školáci, které jejich rodiče neposlali do školy, se alespoň v centru Brna zatím nepotvrdily. Galerie Vaňkovka patří mezi nejnavštěvovanější nákupní centra moravské metropole. V pondělí před polednem ale mezi obchody davy lidí neproudily.

Foto: Novinky

Otevření obchodní centrum korona virus uvolnění opatření Praha Chodov Zličín Metropole Flora Pankrác

Článek

Klid panoval i v jídelních zónách. Tam, kde dříve posedávaly stovky lidí, jich byly desítky. Mezi stoly byly zřetelně větší rozestupy, jídelní zónou navíc pravidelně procházela ostraha centra. Před jednotlivými fastfoody se netvořily žádné výraznější fronty, na jídlo čekalo všude maximálně několik lidí.

Ještě horší z pohledu provozovatelů byla situace v restauraci klasického formátu, kde před polednem sedělo jen několik lidí a většina stolků byla volných. U jídelny nabízející rybí speciality byly pak stoly úplně prázdné.

Podobná situace panovala i v nedalekém centru Letmo naproti hlavnímu nádraží. V patře, kde jsou jenom restaurace a bistra, sedělo pět lidí. V provozu zde byly dva ze tří fastfoodů.

Přehledně: Jaká opatření se nově mění

Koronavirus

V největším ústeckém nákupním centru Forum v centru města se v pondělí dopoledne zaplňovala místa nejprve u kaváren, kam si přišli lidé posedět. Před polednem přibývala i obsazená místa v části s restauracemi. Lidé u stolů seděli často jen ve dvou, žádné větší skupiny na oběd nepřišly.

Nával není

„Pracuju nedaleko a už jsem se moc těšila, že si dám pořádné jídlo. V práci jsem mohla jíst jen jídlo z krabičky a to moc pochutnání nebylo,“ prozradila jedna z žen. Obsluha pravidelně dezinfikovala stoly, zákazníci disciplinovaně nosili roušky a sundávali je jen u jídla. „Žádný nával tu není, je to jako v běžný všední den,“ doplnila žena.

Přehledně: Omezení, která platí i po dnešku

Domácí

Život se v pondělí začal vracet do food koutků i v ostravském centru Forum Nová Karolina. Stravování je tam vyhrazena podstatná část nejvyššího patra. Zájem zákazníků byl slabší a kolem poledne byla obsazena jen zhruba pětina stolů, přičemž za normálních okolností zde často není jednoduché najít místo. I když část návštěvníků patřila mezi mladší ročníky, ke srocování teenagerů tam také nedocházelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám