Hlavní obsah

Zlatý oříšek opět hledá mimořádné dětské talenty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Talent nemá žádné hranice. Takto může znít motto již 24. ročníku soutěže Zlatý oříšek, která bude opět hledat a oceňovat nadané děti ČR. Je jedno, v jakém oboru dítě vyniká – zda je nadějný sportovec, budoucí matematik, skvěle tančí či hraje na hudební nástroj. Každý talent je vítán, lákají zájemce organizátoři. Uzávěrka pro podání přihlášek je 15. října.

Foto: Nadační fond Zlatý oříšek

Snímek z loňského finále

Článek

„Pokud je vašemu dítěti mezi šestým a 14. rokem, přihlaste ho do Zlatého oříšku a zkuste své štěstí,“ uvádějí organizátoři.

I přes svůj mladý věk ve svém oboru vynikají. Zlatý oříšek ocenil talentované děti

Domácí

Celkem 21 nominovaných a sedm vítězů si podle nich odnese zážitek v podobě finále v České televizi na Nový rok a získá prostřednictvím nadačního fondu finanční podporu na další rozvoj svých aktivit.

Žádné kategorie

„O tom, jestli se talent podaří rozvinout a zda dané dítě ve svém oboru skutečně vynikne, rozhoduje celá řada věcí. Není to jen houževnatost a píle, ale občas i náhoda. Těší nás, že pro celou řadu talentovaných dětí byl tím správným místem právě Zlatý oříšek, který děti nejen oceňuje, ale prostřednictvím nadačního fondu tyto děti systematicky a všestranně podporuje,“ prohlásil hlavní organizátor soutěže a předseda nadačního fondu Zlatý oříšek Jiří Kotmel.

Hlavní devízou klání podle něj je, že nemá žádné kategorie, a tedy ani žádné meze. Je tak jedno, zda jsou děti nadané na sport, vědu, tanec nebo třeba rybaření či psaní poezie.

Čtrnáctiletý talent hraje na několik hudebních nástrojů a sbírá ocenění po světě

Muži

K cimbálu ji přivedla náhoda. Dnes sbírá Alexandra jedno ocenění za druhým

Styl

Cílem Nadačního fondu Zlatý oříšek, který soutěž pořádá, je vyhledávat a všestranně podporovat talentované a aktivní děti v jejich úsilí, aby mohly svůj um rozvíjet a zúročit.

„Zlatý oříšek za dobu své existence ocenil a podpořil celou řadu osobností, které jsou dnes mediálně známé a ve svém oboru uznávané. Za všechny bych zmínil zpěváka Jana Smigmatora, silničního motocyklistu Filipa Salače, šachistu Davida Navaru, Kühnův dětský sbor nebo třeba Jana Myšáka, tahouna české hokejové reprezentace hráčů do 20 let,“ sdělil Kotmel.

Budu se podílet na kosmickém výzkumu, říká odhodlaně třináctiletý astronom Jan

Muži

Sbírala míčky Djokovičovi, teď ho chce trumfnout. Tereza je novou nadějí českého tenisu

Styl

Nadané dítě může do soutěže přihlásit každý rodič či zákonný zástupce, dětský kolektiv může přihlásit např. učitel či trenér. Stačí do 15. října vyplnit přihlášku na webu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám