Hlavní obsah

Zápisy do mateřských škol budou bez dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápisy dětí do mateřských škol se letos v první polovině května budou konat bez přítomnosti dětí. Školky by měly zápisy organizovat tak, aby do nich nemuseli chodit osobně ani rodiče.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Přihlášku by mělo být možné poslat elektronicky nebo poštou. Ve svém opatření kvůli epidemii koronaviru to dnes uvedlo ministerstvo školství.

Termín zápisů k předškolnímu vzdělávání se podle ministerstva uskuteční v souladu se zákonem, tedy v období od 2. května do 16. května. Vzhledem k mimořádným vládním opatřením kvůli koronaviru ale podle úřadu situace vyžaduje, aby školky zápisy organizovaly bez přítomnosti dětí a jejich rodičů.

Otevřou se domácí potřeby. Nouzový stav se prodlouží, schválila vláda

Domácí

Pokud je to možné, měly by podle ministerstva upřednostnit podání přihlášky datovou schránkou, e-mailem s elektronickým podpisem či poštou. V krajním případě mohou umožnit, aby rodič donesl přihlášku dítěte do školky osobně.

Podobně upravilo letos ministerstvo také zápisy do základních škol, které začaly tento týden a potrvají do 30. dubna. V aktuálních školním roce chodí do školek podle statistik úřadu kolem 362 000 dětí.

Metrové rozestupy ve školách? Babišův nápad je neproveditelný, řekl Plaga

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám