Hlavní obsah

Ústavní soudce jmenuje prezident zřejmě v Lánech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezident Václav Klaus by měl i celý příští týden strávit na zámku v Lánech, kam odcestoval po propuštění z nemocnice, kde byl hospitalizován kvůli angíně a bolestem kloubů. "Zdravotní stav pana prezidenta je dobrý," řekl Novinkám vedoucí tiskového odboru Kanceláře prezidenta Petr Hájek s tím, že hlava státu zřejmě v Lánech jmenuje nové ústavní soudce.

Foto: Magda Doležalová
Článek

"Prezident se cítí zdráv, probíhá normální rekonvalescence," doplnil Hájek. Klaus se věnuje běžným pracovním záležitostem a zabývá se rovněž problémem milostí. Na zámku v Lánech by měl být premiér Vladimír Špidla s největší pravděpodobností pověřen vedením ministerstva spravedlnosti.

Prezident kvůli nemoci odložil jmenování ústavních soudců Vojena Güttlera, Pavla Holländera a Pavla Rychetského plánované na 22. července. Je možné, že stihne i jmenování dalších dvou kandidátek senátorky za ODS Dagmar Lastovecké (52) a advokátky Kláry Veselé-Samkové (40), které senátorům ke schválení již doporučil ústavně-právní výbor Senátu. Horní komora parlamentu by o kandidátkách měla hlasovat příští týden.

Lékaři chtějí, aby Klaus v Lánech zůstal, dokud se zcela nezotaví. Lánské prostředí mu prý svědčí. Do Lán za Klausem dojíždí podle ČTK i lékař. Prezident na zámku v Lánech již v pondělí podepsal novelu zákona o státním rozpočtu na rok 2003 a zákon o převodu zemědělských a lesních pozemků z vlastnictví státu na jiné osoby.

Reklama

Související články

Bush přijme Klause nejdříve příští rok

Prezident Václav Klaus uskuteční oficiální cestu do Washingtonu možná někdy v příštím roce. V úterý to v Praze řekl americký velvyslanec Craig Stapleton...

Výběr článků

Načítám