Hlavní obsah

Tábory se připravují i na přísnější opatření

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kouzelnická olympiáda, příprava lektvarů nebo štafeta s košťaty. To jsou některé z her a událostí, které mají být náplní letošních příměstských táborů, jež v Liberci pořádá zdejší centrum A-styl. Hlavní téma táborů se jmenuje Kouzelné léto, pro organizátory je ale letošní rok kvůli vyrovnávání se s opatřeními proti koronaviru velmi nekouzelný a nebývale složitý.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Centrum A-styl, které přes rok organizuje taneční kurzy a další pohybové aktivity pro skupiny od předškolních dětí až pro dospělé, má tábory naplánované na celé léto. Kromě táborů ale muselo připravit i několik scénářů, jak postupovat, pokud by se opatření proti koronaviru zpřísnila.

Jsme připravení, že z dětí vytvoříme desetičlenné skupinky, které se nebudou s ostatními táborníky potkávat
Lucie Jakubcová, Centrum A-styl

„Jsme připravení na všechno. Třeba i na to, že z dětí vytvoříme desetičlenné homogenní skupinky, které by byly rozděleny tak, aby se s ostatními táborníky nepotkávaly,“ popsala za organizátory Lucie Jakubcová.

Dezinfekce rukou před jídlem i zakázané návštěvy. Letní tábory fungují i v době koronaviru

Domácí

Tábory za časů koronaviru mají podle ní víc hlavních cílů. Aby si je všichni užili a po dlouhém domácím učení se trochu pobavili se svými vrstevníky. „Ale také aby se děti cítily bezpečně. Budeme dělat vše, aby to tak bylo,“ dodala Jakubcová.

Dříve rodičům stačilo, aby děti odjíždějící na tábor vybavili kopií kartičky zdravotní pojišťovny. Teď musí dokládat posudek lékaře o zdravotní způsobilosti dítěte i čestné prohlášení o bezinfekčnosti dítěte. Zda mají organizátoři všechny dokumenty k dispozici, kontrolují zaměstnanci krajských hygienických stanic.

Dětský tábor na Plzeňsku skončil předčasně. Dívka z Prahy měla koronavirus

Koronavirus

Potvrzení o neexistenci příznaků infekce covid-19 měli u dosud kontrolovaných táborů vzorně všichni dospělí i děti.

Hygienici zatím žádný tábor nezakázali ani nezjistili žádný neohlášený. Komplikace s koronavirem a opatřeními proti němu neměly podle všeho žádný vliv na počet pořádaných táborů. V Libereckém kraji bylo přede dvěma lety ohlášeno 203, vloni 162 a letos celkem 190 táborů s 289 běhy.

Reklama

Výběr článků

Načítám