Hlavní obsah

Prezidenta bych nemohl dělat, všichni by mě porazili, glosoval Babiš průzkum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průzkum agentury Median, podle kterého by v prezidentských volbách v prvním ani v druhém kole nevyhrál expremiér Andrej Babiš, glosoval ve čtvrtek šéf hnutí ANO slovy, že by samozřejmě dělat prezidenta nemohl. Nicméně vzápětí doplnil, že čím více budou lidé říkat, že by prohrál, tím více o tom bude uvažovat. Moc času už mu ale nezbývá, kandidátky se uzavírají 8. listopadu.

Foto: ČTK

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Reklama

Článek

„Všichni by mě porazili, protože já bych samozřejmě nemohl dělat prezidenta. Všechny prezidenty jsem potkal a některé mám na mobilu,“ komentoval ve čtvrtek Babiš průzkum.

Babišovo jméno se v souvislosti s prezidentskými volbami skloňuje často. V poslední době ale expremiér nevyloučil ani to, že by se znovu ucházel o premiérský post. „Já jsem toho prezidenta i dělal, byl jsem na NATO (Severoatlantické alianci) a tak dále,“ prohlásil ve čtvrtek také Babiš.

Babiš sesazen. V 1. kole druhý, v 2. kole by ho porazil skoro každý

Prezidentské volby

Čtvrteční průzkum Medianu ukázal, že v 1. kole prezidentských voleb by zvítězil generál Petr Pavel (24 procent). Na druhém místě by skončil bývalý premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš (23,5 procenta). Třetí by se umístila Danuše Nerudová (10 procent).

Mám rád výzvy

V hypotetickém souboji v rámci druhého kola by Babiš neuspěl proti Pavlovi, Nerudové, Fischerovi, senátoru Marku Hilšrovi ani odboráři Josefu Středulovi.

„Tyhle věci jsou nebezpečné pro lidi, kteří mě nemají radí. Čím více budou říkat, že bych prohrál, tím více o tom budu uvažovat,“ uvedl také expremiér. „Mám rád výzvy,“ doplnil.

Definitivně by mělo hnutí ANO oznámit svého kandidáta na prezidenta 26. října. „Tiskovku budeme mít 26. října, projednávali jsme to na klubu,“ řekl bez bližších podrobností Babiš.

Nevím, nevylučuju, zvážím. Babiš to rozehrál na prezidenta i premiéra

Domácí

V posledních dnech se spekuluje o tom, že by za hnutí na prezidenta kandidoval bývalý ministr a současný velvyslanec v ČR v Izraeli Martin Stropnický.

Prezidentské volby jsou naplánované na 13. a 14. ledna 2023, případné druhé kolo pak na 27. a 28. ledna 2023.

Reklama

Výběr článků

Načítám