Hlavní obsah

OKD po obnovení těžby bude pravidelně testovat zaměstnance

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni zaměstnanci těžní společnosti OKD se budou od 17. srpna, kdy bude opět obnovena těžba, pravidelně účastnit PCR testů na covid-19. Na čtyřech lokalitách vzniknou odběrová místa, kde bude testování kontinuálně probíhat. Každý zaměstnanců se tomuto testu podrobí jednou za dva týdny.

Foto: Pavel Karban, Právo

Důl Paskov

Článek

Povinnost začít po obnovení těžby testovat zaměstnance nenařídili hygienici, ale OKD se k tomuto kroku rozhodlo z vlastní vůle. „Testování se bude týkat také zaměstnanců dodavatelských firem, kteří se dostávají do epidemiologicky významného kontaktu s našimi zaměstnanci, například v dole, při stravování, výdeji ochranných pomůcek, oděvů, při ostraze, úklidu a podobně,“ sdělila mluvčí OKD Naďa Chattová.

Důvodem k tomuto kroku je snaha o zajištění bezpečnosti zdraví. „Zároveň nám tento krok umožní po přerušení těžby opětovně zahájit provoz beze strachu z nekontrolovatelného šíření viru. Návrh jsme předběžně diskutovali s Krajskou hygienickou stanicí, která náš preventivní přístup podporuje.“ řekla předsedkyně představenstva OKD Vanda Staňková.

Moravskoslezští hygienici zrušili limit na koupalištích, sportovci mohou odložit roušky

Domácí

Testy bude zaměstnancům OKD hradit zaměstnavatel. Denně při zahájení nebo ukončení směny projde testem 500 až 600 zaměstnanců. „Vzhledem k 14dennímu cyklu, pak bude měsíčně provedeno přibližně 12 tisíc testů,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám