Hlavní obsah

Odklad EET se prodlouží do konce roku 2022, podpořili poslanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Odklad elektronické evidence tržeb (EET) se zřejmě prodlouží o dva roky, tedy do konce roku 2022. Ve středu to téměř jednomyslně schválila Sněmovna v souvislosti s epidemií koronaviru. Návrh nyní posoudí Senát a prezident Miloš Zeman.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO)

Článek

Podle očekávání odmítli poslanci opětovnou snahu ODS zrušit EET ke konci roku úplně.

EET je nyní kvůli dopadům šíření koronaviru na firmy a podnikatele přerušena do konce letošního roku. Vláda navrhla další dvouletý odklad s ohledem na situaci kolem šíření koronaviru, výhled vývoje ekonomiky a konzultace s podnikatelskými svazy, asociacemi a komorami.

Vláda schválila další odklad EET do konce roku 2022

Ekonomika

Odklad EET se bude týkat nejen odvětví, pro která už byla evidence zavedena, ale i jejího spuštění pro obory, které dosud tržby neevidovaly. Jde například o řemeslníky, lékaře, taxikáře, účetní nebo advokáty.

Původně měla být poslední fáze spuštěna letos 1. května. Žádný podnikatel tak nyní nemusí evidovat své tržby a úřady tuto povinnost ani nekontrolují. Podnikatelé ale mohou tržby evidovat nadále dobrovolně.

Reklama

Výběr článků

Načítám