Hlavní obsah

Někde jednotky, jinde téměř stovka nakažených. Kde je v ČR nejhorší situace?

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v některých okresech momentálně v České republice připadají v přepočtu na 100 000 obyvatel jednotky aktivních případů nákazy koronavirem, jinde se poměr blíží hranici sta případů. Nejhorší situace není paradoxně v Praze, která se na vládním semaforu zbarvila do oranžova, ale na Frýdecko-Místecku, kde se od září naopak stávající opatření zmírní.

Článek

Děčín, Most a Domažlice jsou podle aktuálních dat okresy s nejnižším počtem aktivních případů v přepočtu na 100 000 lidí. V Děčíně je to 3,09, v Mostě 3,58 a v Domažlicích 4,83.

Právě na Domažlicku přitom v dubnu jedno z ohnisek koronaviru a počty nemocných tam razantně rostly. Ostatně na 100 000 osob tam dle záznamů hygieny covid-19 prodělalo téměř 590 osob.

Z mapy počtu nakažených v ČR ční dva regiony. Příčiny jsou odlišné

Koronavirus

Na opačném konci pomyslného žebříčku stojí Frýdek-Místek, kde na 100 000 lidí připadá i přes zlepšené situace téměř 96 aktivních případů. Velmi podobně je na tom Praha, kde jde o téměř 95 případů.

Ve Frýdku-Místku přitom dochází od září k rozvolnění přijatých opatření, která hygienici zavedli kvůli ohnisku, které se rozšířilo z Dolu Darkov a zasáhlo celý region.

Moravskoslezská hygiena ruší opatření. Lidé jsou naštvaní, že roušky neodloží

Domácí

V dalších postižených regionech jde vesměs o počty v rozmezí šesti až osmi desítek případů na 100 000 obyvatel.

Praha je v novém semaforu oranžová, nic se ale nemění

Domácí

Od září vstoupí v platnost nařízení ministerstva zdravotnictví o povinném nošení roušek v hromadné dopravě, ve zdravotnických zařízeních a na úřadech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám