Hlavní obsah

Národní agentura sportu může vypisovat dotace a posílat peníze, schválil Senát

Novinky, ber
Praha

Národní agentura sportu, jejímž předsedou je poslanec ANO Milan Hnilička, může vypisovat dotace a vyplácet peníze sportovním klubům, které mají ztráty kvůli koronaviru. Uvažuje se, že na to dostane až jednu miliardu korun navíc. Novelu ve středu schválil Senát. Nyní poputuje na stůl prezidenta.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poslanec za ANO a vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička.

Článek

„Řeší to přechodné období. Vzhledem k nouzové situaci je zde zákon, který umožní vypisovat Národní sportovní agentuře výzvy. Kromě toho bude moci posílat peníze těžce zkoušenému sportovnímu prostředí,” představil ve středu změnu ministr školství Robert Plaga (za ANO).

Hniličkova sportovní agentura může vypisovat dotace a posílat peníze, schválili poslanci

Domácí

Sportoviště totiž přišla kvůli uzavření v důsledku vládních omezení například o příjmy z pronájmů nebo ze vstupného. Náklady na provoz ale zůstaly téměř stejné a dopady tak mohou být bez rychlé státní pomoci fatální.

O peníze pro Národní agenturu sportu požádalo ministerstvo školství. To totiž v letošním roce předává agendu kolem sportu právě agentuře. Ta ale ještě nemůže pro letošní rok vypisovat dotační tituly, a nemůže tudíž poslat peníze klubům, které o ně v souvislosti s dopady koronaviru žádají.

Reklama

Výběr článků

Načítám