Hlavní obsah

Lidé podporují záchranáře i hasiče kávou nebo pečivem

Těžkou službu záchranářů, hasičů i policistů začali lidé v těchto dnech spontánně oceňovat. A nezůstávají jen u slovně vyjádřené podpory, mnozí se rozhodli lidi příslušníky Integrovaného záchranného systému podpořit i hmatatelně. Tu dortem, tam kávou, jinde zase čerstvým pečivem nebo nabídkou občerstvení zdarma.

Foto: ZZS JMK

Lidé i firmy se snaží podporovat členy IZS.

Článek

„Za poslední dny jsme od štědrých dárců dostali obědy, ovoce, kávu, čokolády, rajčátka, energetické nápoje, ale i hračky pro děti našich zaměstnanců. Vše se budeme snažit rozdělit mezi všechny naše základny. Děkujeme, že nás podporujete, děkujeme, že jste v tom s námi. Moc nám to pomáhá,“ uvedli jihomoravští záchranáři.

Pekaři sice nemohou záchranáře zbavit problémů s rouškami, ale tak je alespoň zbaví problémů s nákupem pečiva. „Rozhodli jsme také pomáhat, a proto budeme zásobovat pečivem záchrannou službu v Brně, která si pečivo dle potřeb rozveze,“ uvedlo Pekařství Makovec. Další kavárny, bistra nebo i benzínky nabízejí občerstvení pro záchranáře, hasiče či policisty zdarma.

Koronavirus má 11 pražských hasičů

Koronavirus

Stranou pozornosti nezůstali ani hasiči. „Ozvaly se nám třeba kavárny s nabídkou zrnkové kávy. A hasiči mají kafe rádi. Bohužel ne všechny nabídky se dají vzhledem ke karanténním opatření realizovat, snažíme se držet mužstvo stranou od lidí. Moc děkujeme, že si nás veřejnost vzpomněla,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Lidé nezapomněli ani na policisty, kterým přinesli dort nebo zmíněnou kávu. Fandové brněnského fotbalu a hokeje zase zahalili výjezdovou základnu jihomoravské záchrany v Brně-Bohunicích do svých klubových barev s nápisem: Fandíme vám všem, kdo stojíte v první linii!

Reklama

Výběr článků

Načítám