Hlavní obsah

Karlovarská primátorka se nakazila koronavirem

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO) se nakazila novým typem koronaviru SARS-CoV-2. Už dříve se nakazili stejnou nemocí i její první náměstek Tomáš Trtek (ANO) a náměstek Josef Kopfstein (KVC).

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO)

Článek

„Ano, byla jsem na testech a výsledek je pozitivní,“ uvedla Pfeffer Ferklová na dotaz Práva.

„Naštěstí mám klidnější průběh, bez vysokých teplot a větších obtíží,“ popsala průběh nemoci, kterou se nakazila, jak předpokládá, v práci. V karanténě má zůstat do čtvrtka 29. října.

Kvůli onemocnění bylo přesunuto jednání městské rady z úterý 27. října na pátek 30. října. Jinak se prý nemoc na chodu magistrátu nikterak neprojevuje. Dokumenty podepisuje elektronicky z domova. „Díky mobilním technologiím, internetu či datovým schránkám úřad skutečně neustrne,“ konstatovala Pfeffer Ferklová.

Nechoďte na úřady, vyzývá

„Magistrát města funguje v režimu, který nám nařizují opatření vydaná vládou. Minimalizovali jsme počet úředních hodin na pondělí a středu vždy po pěti hodinách. Větší redukci si nemůžeme dovolit, protože bychom tím porušovali nařízení vlády,“ pokračovala primátorka s tím, že úřad vyzývá veřejnost, aby vše, co je možné, vyřizovala telefonem nebo elektronicky. „Bohužel na některých agendách pro veřejnost se setkáváme s určitou mírou neohleduplnosti a ignorováním vládních nařízení,“ poznamenala.

Hamáček má koronavirus

Domácí

Pozitivních na koronavirus je podle Pfeffer Ferklové i několik úředníků, kteří jsou rovněž v izolaci. „Vše je v řádu jednotek, nejde o desítky nakažených. Jiní už jsou po vyléčení z minulých týdnů zpět v práci,“ prozradila.

„Tam, kde je největší fluktuace klientů a bylo to možné, rozdělil tajemník magistrátu zaměstnance na dvě skupiny, které se po týdnu střídají, aby se v práci nepotkali a zabránili jsme tak riziku uzavření celé agendy,“ vysvětlila primátorka s tím, že každý zaměstnanec dostal padesát roušek a dostatek dezinfekčních prostředků a jednorázových rukavic. Padesát míst bylo na úřadě vybaveno plexisklovými přepážkami. Zároveň pravidelně probíhá zvýšená míra dezinfekce.

„Je však nereálné obě, velmi rozlehlé budovy magistrátu města kompletně dezinfikovat jakoukoliv technologií,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám