Hlavní obsah

Babiš zaútočil na Fialu. Nutella nechyběla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Destruujete život všem, zaútočil šéf hnutí ANO Andrej Babiš na premiéra Petra Fialu (ODS) v neděli v pořadu Za pět minut dvanáct na Nově. Jako dárek mu přinesl Nutellu se slovy, že to je symbol Fialova vládnutí. Premiér se jeho slovům bránil a vyzval ho, aby jako majitel Agrofertu Čechům zlevnil potraviny.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Předseda hnutí ANO si jako rekvizity přinesl do pořadu Za pět minut dvanáct rohlík a premiérovi Petru Fialovi daroval Nutellu

Článek

Vládu Petra Fialy jmenoval tehdejší prezident Miloš Zeman přesně před dvěma lety, tedy 17. prosince 2021. Podle Babiše ale nástupem Fialovy vlády začala „totální destrukce“.

„Propad reálných mezd, vysoké ceny energií, inflace, lidé chudnou a bohužel premiér neudělal pro lidi vůbec nic. Navýšil daně,“ rozčiloval se lídr opozičního hnutí ANO.

Babišova obsese nutellou nebere konce

Domácí

„Jediný symbol jeho vládnutí je Nutella. To je jediné, co si lidé pamatují,“ dodal Babiš a sklenici Nutelly Fialovi v pořadu věnoval. Narážel tak na nedávné video na sociálních sítích, kde premiér upozorňoval, že v Německu jsou některé potraviny levnější než v Česku.

„Doufám, že vám bude chutnat, vaše vládnutí totiž lidem vůbec nechutná. Protože daňový balíček ještě více ztíží život všem a destruuje život všem, domácnostem, průmyslu,“ opřel se ještě Babiš do Fialy.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Andrej Babiš s rohlíkem

Fiala: Ať Babiš zlevní potraviny

Ten za dárek poděkoval a Babiše vyzval, že by mohl dát dar i občanům. „Patříte k největším producentům potravin v České republice. Kdybyste své výrobky zlevnil, byl by to dárek, který byste lidem mohl dát,“ apeloval předseda vlády.

„Musíme se podívat na zisky potravinářských firem. Jedna z největších je Agrofert, který má rekordní zisky, proto apel na pana předsedu, aby jako majitel této firmy něco udělal, když má takové zisky a dotace,“ dodal Fiala.

Zároveň uznal, že jeho video s Nutellou nebylo nejšťastnější. „Ale vyvíjím tlak na snížení cen potravin, který funguje. Zatímco v ostatních zemích ceny potravin rostou, u nás klesají,“ zdůraznil premiér.

Premiér Fiala o cenách potravin v ČR a NěmeckuVideo: Petr Fiala

Ten také uvedl, že v příštím roce očekává růst reálných mezd. „Lidé příští rok konečně po několika letech uvidí ekonomické zlepšení,“ slíbil v pořadu.

Vláda premiéra Petra Fialy (ODS) se v poločase svého vládnutí propadla v důvěře podle aktuálního šetření agentury CVVM na hranici 17 procent, což ji aktuálně řadí na dělenou první příčku v nepopulárnosti posledních čtyř vlád. Prakticky stejnou nedůvěru měla taktéž v roce 2012 vláda Petra Nečase (ODS), která předčasně skončila.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Premiér Petr Fiala (ODS) a bývalý předseda vlády Andrej Babiš (ANO) v diskusním pořadu televize Nova Za pět minut dvanáct

Fialova vláda je ve svém poločase na stejném dně jako neoblíbený Nečasův kabinet

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám