Hlavní obsah

Dálnice čeká během prázdnin další porce oprav

Letní měsíce využívají silničáři tradičně k opravám komunikací. Letos tomu nebude jinak, byť Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) žádné zásadní uzavírky podobné těm, které řidiči znali z několikaleté opravy dálnice D1, zatím neoznámilo. Přesný harmonogram rekonstrukcí by měl být k dispozici v polovině června. Do začátku letních prázdnin by měla řada aktuálních omezení skončit.

Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Aktuální (červené) a plánované (modré) opravy na tuzemských dálnicích.

Článek

Kvůli nedokončené dálniční síti i zvyšující se intenzitě dopravy mají uzavírky a dopravní omezení v kombinaci s nehodami často zásadní dopad na plynulost dopravy. Řidiči proto vyhlížejí jakékoliv, byť nutné, opravy s obavami.

Na dálnici D1 by se mělo během letních prázdnin rekonstruovat například v úseku mezi Olomoucí a Ostravou. Mezi kilometry 296 a 341 bude pokračovat oprava vozovky. Mosty by se měly na D1 opravovat u Brna, Rousínova i u Hranic na Moravě. Není naopak jasné, kdy přesně se u Brna začne pracovat na rozšíření D1 mezi Kývalkou a Holubicemi.

Na jihočeské dálnici D3 bude do druhé poloviny července za částečné uzavírky pokračovat oprava vozovky mezi 62. a 70. kilometrem.

S pokračujícími komplikacemi a částečnou uzavírkou musí i během letních prázdnin řidiči počítat i na úsecích budované dálnice D4 u Dobříše.

Tradiční letní rozkopání Prahy: rekonstrukce Barrandovského mostu, výluky metra a tramvají

Domácí

Na dálnici D5 bude pokračovat oprava vozovek mezi 5. a 9. kilometrem, tedy v úseku mezi Rudnou a Loděnicemi. ŘSD hodlá také opravovat vozovku v příhraničním úseku u Přimdy.

Na dálnici D6 počítá ŘSD s opravou mostu a exitu u vodní nádrže Jesenice nedaleko Chebu. Dělníci by se na D6 měli během letních prázdnin objevit rovněž u Hostivice, kde budou v rámci osmi krátkých úseků pokládány zkušební vrstvy asfaltu obohaceného pryžemi.

V rámci dálnice D7 budou do poloviny července pokračovat ve směru na Prahu opravy u Kněževsi.

U Benátek nad Jizerou na dálnici D10 se o prázdninách řidiči setkají s opravami vozovky i stavbou protihlukových stěn.

Jak ušetřit při nákupu budoucí dálniční známky

Finance

Na dálnici D11 se bude od června do října rekonstruovat vozovka mezi 26. a 36. kilometrem u Vrbové Lhoty. Na této dálnici budou silničáři pracovat i na mostech kolem 70. kilometru.

Na dálnici D35 bude do poloviny července pokračovat oprava vozovky na mostě přes Třebůvku nedaleko Mohelnice.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) prezentuje probíhající i plánované opravy na svém webu. Aktuální informace o omezeních i intenzitě dopravy na hlavních tazích jsou dostupné na portálu dopravních informací.

Přetížené kamiony ničí dálnice, obce o výběr pokut nestojí

Domácí

Výběr článků

Načítám