Hlavní obsah

Česko je opět v sevření ledovky. Meteorologové upravili výstrahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Česko opět trápí ledovka. Největší problémy působí podle Twitteru Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na západě a severozápadě Česka. Meteorologové proto ráno rozšířili a aktualizovali výstrahu.

ŽIVĚ: Aktuální záběry z panoramatických kamer 21.12. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Během pozdního rána a dopoledne se ale začne oteplovat a na krajním západě Čech se ledovky už konečně zbavíme. Na ostatním území s platnou výstrahou před ledovkou nás bude bohužel trápit i během dne, ve východnějších oblastech i večer,“ konstatovali meteorologové.

Na západě a severozápadě Čech se ráno vyskytuje mrznoucí déšť. Momentálně nejkomplikovanější situace panuje v Ústeckém kraji, kde výstraha před silnou ledovkou platí od půlnoci do 13:00. 

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Česko opět trápí ledovka.

Policisté od rána řeší dopravní nehody. Nesjízdných je několik úseků silnic. Klouže to na chodnících. Lidé by měli z domovů vycházet jen v nejnutnějších případech.

Pro většinu Libereckého kraje platí výstraha před silnou ledovkou do 13:00 a také zde by se mohla tvořit ledovka s tloušťkou nad dva milimetry. Silná ledovka hrozí podle aktualizovaného varování do 13 hodin rovněž v Plzeňském a Karlovarském kraji.

Hlavní město Praha a Středočeský kraj by měla ledovka trápit také jen do časného odpoledne. Při mrznoucím dešti nebo mrznoucím mrholení se může tvořit slabá ledovka.

Do 18:00 platí výstraha před ledovkou v Pardubickém, Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském kraji a v Kraji Vysočina. V ostatních částech republiky s výjimkou částí Olomouckého a Moravskoslezského kraje je platnost výstrahy stanovena až do 22 hodin.

Ledovka by měla ale během středy postupně mizet. Odpoledne se začne v jihozápadní polovině Čech, Slezsku a na dalších místech oteplovat s maximálními teplotami od +1 do + 6 °C.

Počasí opět výrazně komplikuje dopravu v Česku, v Praze mají problémy autobusy

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám