Hlavní obsah

Brífink ministra Vojtěcha k vývoji vakcíny

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) představí na pondělní tiskové konferenci projekt zaměřený na vývoj vakcíny proti covid-19.

Záznam: TK k vývoji vakcíny proti covidu-19Video: ČTK

 
Článek

Najít vakcínu na covid-19 se snaží celý svět. Hledají ji například v USA, ve Velké Británii, v Kanadě, v Izraeli nebo v Německu. Celkem je v potvrzeném vývoji přes 80 vakcín, šest z nich se již testuje na lidech.

Zatím však očkovací látka není a podle některých odhadů může trvat další rok, než bude k dispozici. Vyvinout ji je přitom klíčové. Neexistuje totiž ani lék na nový typ koronaviru.

Česko bude spolupracovat na vývoji vakcíny na koronavirus, oznámil Babiš

Koronavirus

Premiér Andrej Babiš (ANO) také již dříve avizoval, že Česko bude při hledání vakcíny spolupracovat se zeměmi, jako je Izrael, Rakousko nebo Austrálie. Jde o státy, které podle něho zvládly situaci s pandemií nejlépe.

Vakcíny chystají skoro všude na světě. Ve vývoji jich jsou desítky

Koronavirus

Kromě Vojtěcha se pak konference zúčastní také ředitel IKEM Michal Stiborek a ředitel Státního zdravotního ústavu Pavel Březovský.

Reklama

Výběr článků

Načítám